Hava Durumu

'Hedefleri biraz yüksek tutmuşuz'

Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, bu yılki yüzde 7'lik büyüme hedeflerinde yüksek olduğu için sapma meydana geldiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Hedefleri biraz yüksek tutmuşuz'
Almira Otel’de Bursalı işadamlarıyla buluşan Hüseyin Özdilek, şirket olarak 2016 yılı için yüzde 5 ile yüzde 7 arasında bir büyüme hedefi koyduklarını, ancak bu hedefte sapma olduğunu söyledi. Özdilek, “Hedefleri biraz yüksek tutmuşuz. Hedefimizde bir sapma var. Ama ciro hedeflerine enflasyonun üzerinde bir rakam koyduk. Bu kadar sıkıntıya rağmen büyüme hedeflerinden memnunuz. Türkiye’de ekonomi istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan başkanlık seçimlerini de değerlendiren Özdilek, “Ben Amerikalılara Trump ve Clinton ile ilgili ne düşündüklerini sordum. Onlar ‘Daha iyi iki aday olabilirdi’ dedi. ABD’de iki tane parti 8 yıl üst üste kazansa bile bir sonraki seçimlerde diğer parti kazanıyor. Cumhurbaşkanımız da Trump’un seçilmesini hayra yorarak onayladı” diye konuştu.
Dolardaki yükselişi de değerlendiren Özdilek, “ABD seçimlerinden sonra dolarda bir yükselme oldu. Borsada bir düşüş yaşandı. Ama daha sonra kendisini toparladı. Seçimlerin ardından dolarda yükseliş olması zaten bekleniyordu. Ama dolardaki bu hareketlilik bizi etkilemiyor. Gelişmiş ülkelerde bu gibi artışlar ekonomiyi etkilemiyor. Biz gelişmekte olan ülke statüsündeyiz” şeklinde konuştu.

Rekabet ortamında başarıyı yakalamanın ilk şartının insan kaynağı olduğuna vurgu yapan Hüseyin Özdilek şöyle devam etti:
"Başarı için misyon ve vizyon çok mühim. Özdilek’in bütün çaba ve mücadelesi, daha güzel bir Türkiye’nin oluşması için vergi, istihdam üretmek ve GSMH’yi arttırmaktır. Bununla ilgili bütün kaynaklar Türkiye’de mevcuttur. Bunları yaparken de en önemli şey, kendinize güvenmeniz ve işinizi severek yapmaktır. Rakiplerle mücadele ederken insan kaynağı ve bu insan kaynağının aidiyet duygusu önemli. Hatta insan kaynağı sermayeden daha önemli. Çalışma hayatınızda ne olursa olsun hırsınız mantığınızın önüne geçmemeli ve yaptığınız işleri mantığa uygun bir şekilde yapmalısınız.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.