Hava Durumu

İmzayı at, parayı al!

Emekli, banka ile 'Maaşımı dönemi süresince sizden' alacağım diye sözleşme imzalayacak. Para maaş hesabına yatacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İmzayı at, parayı al!
11 milyon emekliye banka promosyonu için geri sayım başladı. SSK, Bağ-Kur ve memuremeklileri, çok yakında, maaşlarının yattığı bankalardan promosyon almaya başlayacak. Promosyon, 65. Hükümet'in ilk icraatlarından biri olacak. Uygulama kısa süre içinde başlatılacak. Emekliler heyecanlı bekleyişe girerken; promosyonun detayları ortaya çıkıyor.

PROTOKOL YAPILIYOR

Edinilen bilgiye göre; promosyon uygulaması Sosyal Güvenlik Kurumu ve bankalar arasında protokol imzalanır imzalanmaz başlayacak. Emekli, banka ile, promosyon ödemesini kapsayan dönemde maaşını oradan almaya devam edeceğine yönelik bir sözleşme imzalayacak. Ardından da banka, emeklinin maaş hesabına promosyonu yatıracak. Promosyon emeklilere 3 yıllık periyodlarla ödenecek. Ancak bu ödemenin tek seferde mi yıldan yıla olmak üzere 3 eşit taksitte mi yapılacağı henüz kesinleşmedi. Tek seferde ödeme üzerinde anlaşılırsa, banka 3 yıllık promosyonu emeklinin maaş hesabına sözleşme imzalar imzalamaz peşin olarak yatıracak. 3 taksitli ödemede anlaşılırsa, emeklinin hesabına ilk taksit hemen yatacak. Diğer 2 taksit de izleyen 2 yılda emekliye verilecek.

HERKESE AYNI ÖDEME

Emeklilerin en çok merak ettiği konu ise promosyonun tutarı. Promosyonun yıllık 200 ile 300 lira arasında olması bekleniyor. Yani emekli 3 yılda bir 600 ile 900 lira arasında promosyon alacak. Emekliler promosyon ile ek gelir elde edecek. Promosyon tutarı tüm emekliler için aynı olacak. Maaşının ne kadar olduğu ya da nereden emekli olduğu fark etmeyecek. Anlaşmanın 12 banka ile yapılacağı konuşuluyor. Bu durumda emekli, söz konusu 12 bankadan istediğini seçecek. Seçtiği bankadan emekli maaşını alacak, banka da promosyon ödemesini yapacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.