Hava Durumu

IndustriALL Küresel Sendikasından Renault işçilerine ziyaret

IndustriALL Küresel Sendikası Otomotiv Sektörü Direktörü Helmut Lense, Bursa'da Renault işçileriyle bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
IndustriALL Küresel Sendikasından Renault işçilerine ziyaret
Lense, Birleşik Metal İş Sendikası 5 Mayıs Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Renault fabrikasında çalışan ve işten çıkarılan bazı işçilerle buluştuğunu ve onların sorunlarını dinlediğini söyledi.

IndustriALL Küresel Sendikasının çok uluslu şirketlerle küresel çerçeve anlaşmalarının olduğunu belirten Lense, bu anlaşmaların özellikle otomotiv sektöründe yoğunlaştığını vurguladı.

Bunun, anlaşmayı kabul eden şirketlerin küresel operasyonlarında örgütlenme özgürlüğünü ve kendi sendikasını tercih etme, toplu iş sözleşmesi ve temel insan haklarına saygı gösterilmesi gibi konuları kapsadığını anlatan Lense, bu anlaşmanın sendika ile Renault firması arasında da bulunduğunu hatırlattı.

Lense, üç gün önce yaptıkları toplantıda Renault'un Fransa'daki genel merkez yönetiminin, kendilerine "Fabrikada her şey yolunda. İşçilerin istediği sendikayı seçme özgürlüğü var. Herkes kendi sendikasını özgürce seçebiliyor" dediğini aktararak, şöyle konuştu:
"Şirketin bize açıkça söylediği gibi kimse sendika seçiminden dolayı da işten atılamaz. Sendika seçme özgürlüğü çok temel bir insan hakkıdır. Tüm dünyada tanınmıştır. Hele ki Renault'un genel merkezi Fransa'da bu olabildiğince özgür bir şekilde kullanılmaktadır. Döndüğümde Renault'tan şunu talep edeceğim; şirkette tüm işçilere açık bir deklarasyon yapsınlar. Tüm işçilerin örgütlenme özgürlüğünün olduğunu, kendi tercih ettikleri bir sendikaya üye olabileceklerini ve toplu sözleşme hakkı olduğunu söylesinler. Şirkete belirli bir zaman vereceğiz, bu süre içinde taleplerimizi yerine getirmelerini isteyeceğiz."

Toplantıya, Fransa'da Renault fabrikalarında örgütlü olan Fransa Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu CGT temsilcisi Nail Yalçın, Birleşik Metal İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Hami Baltacı ve bazı işçiler katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.