Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşte ATO'nun yeni başkanı

Ankara Ticaret Odası Başkanlığına Gürsel Baran seçildi. Osman Gökçek seçimi kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2016 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte ATO'nun yeni başkanı
125 bin üyesi bulunan Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) yeni başkanın seçimi için yapılan oylama kısa süre sonuçlandı. ATO'nun 188 meclis üyesinin kullandığı oylar sonrası gelen ilk sonuçlara göre ATO'nun yeni Başkanı Gürsel Baran oldu.
Geçici seçim sonuçlarına göre Gürsel Baran 100, Osman Gökçek ise 86 oy aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı.

\"\"

"3 AŞAMALI ACİL EYLEM PLANI YÜRÜRLÜĞE GİRECEK"

Yeni Başkan Gürsel Baran seçim sonuçlarına ilişkin şunları söyledi:

"Bundan sonra Ankara var, ticaret odası var. Üç aşamalı bir acil eylem planımız var, yürürlüğe girecek inşallah yakın zamanda

Meslek komitelerinin çok aktif çalışması bunlardan birisi. Önemli projelerimizden birisi sağlık turizmi. Önümüzdeki planımızı acil eylem planımızı sanırım herkese duyururuz

\"\"

FETÖ İLE MÜCADELE

15 Temmuz süreci geçirdi ATO. Bu süreçten sonra kaybolan 3 yıl var. Ülkemizin Güvenlik güçleri var, bakanlıkların ilgili birimleri var. Bu uzun bir süreç. Birkaç yıl süreceğiniz de düşünüyorum. Bize bulaşan bilgiler doğrultusunda bize düşen herşeyi yapacağız. Devletimizle, odalar ve borsalar birliği ile işbirliği halinde olacağız"

ATO'NUN 125 BİN ÜYESİ VAR

1923 yılında 800 üye ile faaliyete başlayan Ankara Ticaret Odası'nın hali hazırda 125 bin üyesi bulunuyor. ATO, söz konusu üye sayısı itibari ile, İstanbul Ticadet Odası'ndan sonra, Türkiye'nin en büyük ikinci ticaret odası konumunda.

GÜRSEL BARAN KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Hanım'ın yeğeni olan Gürsel Baran, Habervaktim'e yaptığı açıklamada; ATO Başkanı seçilmesi halinde Ankara ve odanın lehine olabilecek konular ile sıkıntıların çözümü için Külliye'nin kapısını rahatlıkla aşındıracağını açıklamıştı. Baran'ın Dost Boya'nın genel müdürlüğü görevini yürüttüğü öğrenildi.

Baran'ın açıklamarının ilgili bölümü şöyle;

GÜRSEL BARAN: EMİNE ERDOĞAN KUZENİM OLUR

-Medyada sıklıkla gündeme gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eşi Emine Erdoğan ile akrabalığınızın olduğu doğru mu? Görüşüyor musunuz? Adaylıkla ilgili bir görüşmeniz oldu mu?

Emine Erdoğan'ın kuzeni olduğum doğrudur.Görüşüyoruz tabi ki. Ama bu işle ilgili kesinlikle görüşmedim.Bu konuyla ilgili görüşmem de doğru olmaz. Ancak başarılı olursam Ankara'nın, Ankara Ticaret Odası'nın ve esnafın lehine olabilecek durumlarla ilgili ve zorda kaldığımız her zaman ben gidip o kapıyı (Cumhurbaşkanlığı kapısı) aşındırabilirim. ATO ile ilgili Ankara ile ilgili ne derdimiz varsa çözmek için gider destek isterim. Bir de bu akrabalık ilişkisi benim yakın çevrem dışında pek bilinmezdi. Çünkü biz ailemizi bu tip meselelerin dışında tutarız. 16 yıldır görev yaptığım ATO'da bile insanlar bunu yeni öğrendi.

\"\"

"STATTA GAZETE SATARAK TİCARETE BAŞLADIM"

-İlk ticari deneyiminizi anlatabilir misiniz?


Ankara'ya 1962'de geldik. Babam tek maş biz 4 kardeş. hepimiz okuyoruz annem ev hanımı babaannem yanımızda evimiz kira. Babam çırpınıyor ne yapacağım diye çünkü geçinemiyoruz. Babam hafta sonları 19 mayıs stadyumunda bilet kesme işi buldu, bir kaç kere de bizi götürdü. Orada baktım ki çocuklar oraya gelerek gazete satıyor. O zamanlar statlarda koltuk olmadığı için insanlar altlarına sermeye gazete alıyordu. Sonra kardeşimle biz de gazete satmaya başladık. Babam orada çalıştığı için bizim avantacımız içeride satabiliyorduk. Maç sonra kalan gazeteleri eve götürüp bir hafta sonra tekrar satıyorduk. Biz kardeşimle çok para kazanmaya başladık babam o dönemde 50 lira alıyorsa biz yüz lira 150 lira almaya başladık.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.