Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kilosu 12 liradan kapış kapış gidiyor

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan iki arkadaş, 2004'te ek iş amacıyla başladıkları istiridye mantarı yetiştiriciliğinde yıllık 20 ton rekolteye ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2016 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kilosu 12 liradan kapış kapış gidiyor
 Balıkesir'in Edremit ilçesinde düzenlenen Kazdağları Ultra Maratonu, 6 ülkeden yaklaşık 250 sporcunun katılımıyla başladı.
Rossist Doğa Sporları ve Organizasyon Şirketi ile Ramada Kaz Dağları Termal Spa Otel tarafından Edremit Belediyesinin desteğiyle organize edilen maratonun 3 etabından 2'sinin startı, Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünden verildi.
Maratonun 35 ve 80 kilometrelik ilk iki etabına 6 ülkeden 110 sporcu katıldı. 7 saatlik bitirme süresi bulunan ve Altınoluk Mahallesi'nde sona eren 35 kilometrelik parkuru, erkeklerde Faruk Kar, Mahmut Yavuz ve Can Artam, kadınlarda ise Aslı Sertçelik, Seda Nur Çelik ve Ömür Birler ilk 3 sırada tamamladı.
Bitirme süresi 16 saat olan 80 kilometrelik etap ise Edremit ilçesine bağlı Güre Mahallesi'nde sona erecek.
Yeşilyurt köyünden yarın başlayacak 14 kilometrelik son etap ise Adatepe köyünde tamamlanacak.

- Rusya, İran, Belçika, Almanya ve Finlandiya'dan katılım

Rossist Doğa Sporları Şirketi sahibi ve organizasyon şefi Polat Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ekstrem sporlar ve koşular düzenlediklerini söyledi.

Kazdağları Ultra Maratonu'nun bu organizasyonların sonuncusu olduğunu belirten Dede, şunları kaydetti:
"Organizasyon, Kuzey Ege'nin ilk ultra maratonu olma özelliğini taşıyor. Ayrıca bu maraton, Türkiye'deki ilk kış ultra maratonu. Yarışmacılarımız, 35 ve 80 kilometrelik parkurlar için aynı noktadan start aldı. Parkur çok güzel ve sert. Karanlık havada başladılar ve işleri çok zor. Karanlıkta bir ormanda start almak yürek ister. Kafa lambalarıyla yolda ilerliyorlar. Biz Türkiye'de böyle organizasyonların yaygınlaşmasını istiyoruz ve bunun için de elimizden geleni yapıyoruz. İki parkurumuza 6 ülkeden 110 sporcu katıldı. Yarınki köy koşusuyla birlikte toplamda katılan sporcu sayımız 250'dir. Rusya, İran, Belçika, Almanya, Finlandiya ve ülkemizden sporcular katılıyor. Bir sonraki sene sayının binlere çıkmasını bekliyoruz. Kazdağları'nı dünyaya tanıtmak istiyoruz."

Erkeklerde 35 kilometrelik parkurun birincisi Faruk Kar da Kazdağları'nda ilk kez bir maraton yapıldığını belirterek, çok güzel bir yarış olduğunu ve büyük keyif aldığını aktardı.

Kadınlarda ikinci olan Seda Nur Çelik ise "Kazdağları'nı koşarak tanımak büyük zevk oldu. Yarışma esnasında zeytin bahçelerinden geçtik ve köylüleri görüp selamlaştık. Çok keyifli bir parkur oldu. Ortalama bir saat karanlıkta gittik." diye konuştu.

Bu arada Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Altınoluk'taki bitiş noktasına gelerek, 35 kilometrelik parkuru tamamlayan sporculara zeytin dalı motifli madalyalarını takdim etti.
Muhabir : Serhat Buğra Şenkökcü
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.