Hava Durumu

ÖTV zammı ile ilgili dikkat çeken açıklama

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ÖTV'ye yapılan zammın Türkiye'yi etkilemeyeceğini belirterek, "Otomobil üretiminde Türkiye dünyada önemli bir üretici. Bu yıl da 1 milyon 450 bin civarında satış bekliyoruz. Türkiye ürettiği otomobillerin yüzde 73'ünü ihraç ediyoruz. Bir daralma beklemiyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2016 20:34
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2016 20:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ÖTV zammı ile ilgili dikkat çeken açıklama
Bakan Özlü, memleketi Düzce'de Konuralp Mahallesi'nde bulunan TurizmDestinasyonu'nu gezerek kentte açılış törenlerine katıldı. Konuralp bölgesinde bulunan tarihi mekanlarında incelemelerde bulunan Bakan Özlü, vatandaşlarla sohbetetti. Tarihi kıyafetler giyen okçuları izleyen Bakan Özlü'ye kaftan ve kavuk hediyeedildi. Düzce'nin turizm değerlerini ortaya çıkarmak için çalıştıklarını belirten Bakan Özlü, "Düzce’de turizmin gelişmesi için çalışmalar yapacağız. Bunların en önemlisi 'Düzce Turizm Destinasyonu Oluyor' projesidir. Bunu MARKA ile hayata geçiriyoruz. Düzce’nin turizm potansiyelini ön plana çıkaracağız" diye konuştu.

Konuralp bölgesindeki incemelerinin ardından kent merkezindeki bir otelin açılışına katılan Bakan Özlü, ÖTV zamları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "ÖTV’ye yapılan zam Türkiye’yi etkilemeyecek. Çünkü geçen sene otomobil satışımız 1 milyon 359 bin adetti. Biliyorsunuz otomobil üretiminde Türkiye dünyada önemli bir üretici. Bu yıl da 1 milyon 450 bin civarında satış bekliyoruz. Türkiye ürettiği otomobillerin yüzde 73'ünü ihraç ediyoruz. Bir daralma beklemiyoruz" diye konuştu.

Bakan Özlü, Avusturya'nın Türkiye'ye silah ambargosu uygulayacağı yönündeki kararına da değinerek şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız gerekli açıklamaları yaptılar. Avusturya ambargosundan bahsediyorsunuz. Bizim Avusturya ile çok ciddi savunma sanayi işimiz yok. Tarihi unsurlarda belki var ama bu durum Türkiye’yi etkilemez. Türkiye kendisavunma silah sistemlerini yapan bir ülke."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.