Hava Durumu

Resmi Gazete'ye göre ekonominin başında o isim yok!

Başbakan ve Başbakan Yardımcılarının görev dağılımına ilişkin genelge, Resmi Gazete'de yayınlandı. Yapılan görev dağılımına göre Mehmet Şimşek'in eski kabinede olan bir çok yetkisinin elinden alındığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 06:57
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 06:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Resmi Gazete'ye göre ekonominin başında o isim yok!
Salı günü Cumhurbaşkanlığı külliyesi'nde 65.  Hükümet'te yer alacak isimleri açıklayan Başbakan  Binali Yıldırım, kabinede yer alacak isimler arasında bir önceki hükümette  Maliye Bakanlığı yapan Mehmet Şimşek'in adını Başbakan Yardımcısı olarak açıkladı. Ancak Resmi Gazete'ye göre Şimşek, yeni kabinede ekonomiden sorumlu değil!

Binali Yıldırım'ın hükümetinde,  Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık görevini yürüttüğü dönemin Maliye Bakanı olarak görev yapan  Mehmet Şimşek'e görev vermeyeceği, yeni kabinede  Mehmet Şimşek isminin yer almayacağı uzun süredir tartışılmıştı. Ancak  Binali Yıldırım'ın okuduğu kabine listesinde Şimek'in de adının geçmesi, üstelik Başbakan Yardımcısı olarak duyurulması yeniden ekonominin başında olacağı şeklinde değerlendirildi.

RESMİ GAZETE'YE GÖRE EKONOMİ MEHMET ŞİMŞEK'E EMANET DEĞİL

Ancak asıl sürpriz resmi gazetedeki bakanların görev dağılımında ortaya çıktı. Resmî Gazete'de yayınlanan görev dağılımı ise ekonominin tahmin edildiği ve öngörüldüğü üzere  Mehmet Şimşek'e emanet edilmediğini açık ve resmî olarak ortaya koydu. Eski kabinede Şimşek'e bağlı olan bir çok kurumun artık  EkonomiBakanı Nihat Zeybekçi'nin yetki ve sorumluluğuna verildiği ortaya çıktı.

İşte 64. dönem ile 65. dönem arasındaki görev dağılımındaki fark

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.