Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sigorta acenteleri KOBİ olma yolunda 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap, sigorta acentelerinin KOBİ statüsüne kavuşması konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2016 22:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2016 22:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sigorta acenteleri KOBİ olma yolunda 
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 41. Meslek Komitesi Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantısı Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Sigorta acentesi sektörü temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, sigortacılığın tarihinin 4 bin yıl öncesine dayandığını söyledi. İş dünyasına düşen görevin daha fazla çalışmak, katma değer üretmek ve istihdam oluşturmak olduğunu belirten Duran, bu başarınya takım oyunu oynamadan, sahaya tam kadro çıkmadan ulaşılmasının mümkün olmayacağını dile getirdi. Duran, “İş dünyamız, ülkemizi atağa kaldıracak en büyük güçlerden birisidir. Sektörümüzü ne kadar büyütür ve ne kadar sağlıklı hale getirirsek, ekonomiye katkımızı da o yönde geliştirmiş oluruz” diye konuştu.

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap, 2007 yılında yürürlüğe giren 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu’nun, Türkiye ekonomisi, sigortacılık sektörü ve özellikle acentecilik mesleği için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu aktardı. Kasap, sigorta acentelerinin KOBİ kimliği taşıma noktasında çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:
“Şu an Türkiye’de 16 bine yakın sigorta acentesi faaliyet gösteriyor. Bunlar, KOBİ niteliği taşımıyor. Acentelerimizin KOBİ statüsüne girmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Acentelerimizin de KOBİ desteklerinden faydalanmalarını istiyoruz. Bu konuyu Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile görüştük. Olumlu yanıt aldık. İnşallah bu konu ile ilgili yakında güzel haberler duyacağız.”

Kasap, ayrıca 2017 yılı itibariyle Bursa’da da Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) sınavlarının yapılacağını açıkladı. Sektörün 2017 yılında KOSGEB desteklerinden de faydalanmaya başlayacağını bildiren Kasap, “Ülkemizde sigortacılığı geliştirecek ve sigorta bilincini artıracaksak, bunun tek yolu acenteyi geliştirmek, kurumsallaştırmak ve büyütmektir” dedi.

TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Başkanı ve BTSO Meclis Üyesi Remzi Çalışkan da sigorta acentelerin bir araya geldiği Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantısı’nın sektör için hayırlı olmasını diledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.