Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Simide zam mı geliyor?

İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İSTESOB), son günlerdeki kamuoyunda konuşulan “Simide zam geldi” iddialarına açıklık getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2016 08:35
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2016 08:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Simide zam mı geliyor?
Halkın vazgeçilmez atıştırmalık yiyeceklerinden simit fiyatlarına zam yapılacağı spekülasyonlarına İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İSTESOB) son noktayı koydu: “Simide kesinlikle zam yok.”

İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İSTESOB), son günlerdeki kamuoyunda konuşulan “Simide zam geldi” iddialarına açıklık getirdi. İSTESOB, simit tarife fiyatlarının en son 2013 yılında düzenlendiğini ve o tarihten bugüne kadar da tariferlerinde bir değişiklik olmadığını duyurdu.

“Simide kesinlikle zam yok” denilen açıklamada, İSTESOB’un 2013’ün ekim ayında yayımladığı ve bugün de geçerli olan tarifeye göre 100 gram simit için tavan fiyatın 1.40 TL olduğu belirtildi. İSTESOB bu tarifeye göre simidin 2013 yılından bu yana 1 TL ve 1.25 TL seviyelerinde satıldığını bildirdi. 

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, tarifelerin esnaf odalarından gelen talep ve girdi maliyetleri göz önüne alınarak hesaplandığını söyledi. Yeni bir zammın söz konusu olmadığını dile getiren Başkan Yılmaz, “Tavan fiyat uygulaması ile üst limiti belirliyoruz. İsteyen 1.40 TL’nin altında da satabiliyor” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.