Hava Durumu

S&P'den flaş açıklama! Türkiye'nin notu...

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard And Poors, Türkiye'nin not görünümünü "negatif"ten "durağan" düzeye yükseltti.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 20:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 20:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
S&P'den flaş açıklama! Türkiye'nin notu...
Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard And Poors (S&P)  Türkiyehakkında açıklamada bulundu. Uluslararası kredi derecelendirme şirketi,  Türkiye'nin not görünümünü "negatif"ten "durağan" düzeye yükseltti. Şirket buna karşılık,  Türkiye'nin BB+ ile "yatırım yapılabilir düzeyin altında" olan kredi notunu değiştirmedi.

"GEÇEN YIL YÜKSELEN SİYASİ BELİRSİZLİĞİN 2016'DA SÜRMESİ BEKLENİYOR"

S&P değerlendirmesinde, durağan görünümün, ekonominin dayanıklılığı, ılımlı mali açığın bölgesel ve iç riskleri dengelediğini gösterdiği belirtilerek, "Geçen yıl yükselen siyasi belirsizliğin 2016'da da sürmesi bekleniyor, bu da 2016 ekonomik büyüme görünümünü aşağı çekebilir" uyarısı yapıldı ve şöyle denildi:

"KÜRESEL EKONOMİDE BELİRSİZLİK, TÜRKİYE'DE REEL FAİZLERİN ARTMASINA YOL AÇABİLİR"

"2016-2018 dönemini kapsayan orta vadeli ekonomi programının uygulanması bu yıl geçici olarak durabilir. Küresel ekonomide belirsizlik, ABD'de faizlerin olası tekrar yükselişi,  Türkiye'de de reel faizlerin artmasına yol açabilir."
S&P açıklamasında ayrıca, ekonominin seçim takvimi, çözüm sürecinin sona ermesi ve yükselen bölgesel istikrarsızlığın yarattığı zorluklar karşısında dirençli olduğu belirtildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.