Hava Durumu

Yurt dışından araç getirecekler dikkat!

Yurt dışından yabancı plakalı araçla Türkiye'ye giriş yapmak isteyen yolcuların son 1 yılda Türkiye'de ve yurt dışında kaldıkları sürelerin hesaplanması için "süre hesaplama uygulaması" geliştirildi

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yurt dışından araç getirecekler dikkat!
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünce yurt dışından araç getirmeyi düşünenler için "süre hesaplama uygulaması" hayata geçirildi. 

Alınan bilgiye göre, yurt dışından kişisel kullanıma mahsus yabancı  plakalı araç getirilebilmesi için Türkiye'ye giriş tarihinden itibaren son 1 yıl  içinde kesintili veya kesintisiz 185 gün yurt dışında kalınması gerekiyor. Bu  sürenin hesaplanmasında yanlışlıklar yaşanınca gurbetçiler, araçla Türkiye'ye giriş yapmakta zorlanıyor.

Bu sorunların önüne geçebilmek amacıylaTrakya Gümrük ve Ticaret Bölge  Müdürlüğünce "süre hesaplama uygulaması" geliştirildi.

Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan uygulamayla kullanıcı, yurt dışında kaldığı süreyi hesaplayarak, kişisel kullanıma mahsus yabancı plakalı araç getirme ve ülkeye sokma hakkı bulunup bulunmadığını sorgulayabiliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.