Hava Durumu

1 Mayıs kutlamalarında HDP'li gruba polis müdahalesi

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü etkinliğinin düzenleneceği Bakırköy Halk Pazarı Alanı’na çıkan yollar sabah erken saatlerde araç trafiğine kapatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2016 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2016 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
1 Mayıs kutlamalarında HDP'li gruba polis müdahalesi
Bazı sendikalar ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve üyelerinin bulunduğu gruplar, İncirli metrobüs durağı ve Marmara Forum önünde toplandı. Kutlamalar, saat 13.00'da saygı duruşuyla başladı. Bu arada Gaziantep'te düzenlenen bomba araçlı saldırının ardından Bakırköy'deki yoğun güvenlik önlemleri daha da artırıldı. Kontrol noktasında ise HDP'li grupla polis arasında tartışma çıktı, müdahale geldi.

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlanacağı Bakırköy Pazar Alanı'ndayoğun güvenlik önlemleri alındı.
Aralarında DİKS, KESK, TMMOB, TTB, Birleşik Haziran Hareketi, Çarşı Grubu, CHP, HDPüyeleri kortejler halinde sahne önüne geldi. Gruplar sahne önünde yerlerini alırken, sahneden sık sık grupların sıralanmaları ile ilgili uyarılar yapıldı.

HDP'Lİ GRUBA MÜDAHALE

1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı Bakırköy'deki halk pazarı alanına yürüyen HDP'liler ile polis arasında arama noktasında tartışma çıktı. İkinci arama noktasında yaşanan tartışma büyüyünce polis müdahalede bulundu. Polis, grubu biber gazı ile müdahale etti. Müdahale sırasında HDP eski Milletvekili Sebahat Tuncel de zor anlar yaşadı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.