Hava Durumu

Bakan Çelik'ten Meclis'te kavga edenlere 'turp' göndermesi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi'ni gezen Bakan Faruk Çelik, sopa uzunluğundaki turpu görünce, "Bunu mecliste kavga edenlere mi göndereceksiniz" diye espri yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Çelik'ten  Meclis'te kavga edenlere 'turp' göndermesi!
Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi'ni gezen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı  Faruk Çelik, bir esnafta sopa uzunluğundaki turpu görünce, "Bunu mecliste kavga edenlere mi göndereceksiniz" diye espri yaptı.

HAL ESNAFI İLE BEREKET DUASI

Saat 05.25'te beraberinde Vali  Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı  Menderes Türel ile birlikte hale gelen Bakan  Faruk Çelik, sabah namazını Hal Camii'nde kıldı.  Bakan Çelik, namazın ardından hal esnafı ile birlikte bereket duasına katıldı.

Daha sonra hal esnafını ziyaret eden  Bakan Çelik, sorunlarını dinledi. Üretici 15 yıldır domates fiyatının değişmediğinden yakınırken,  Bakan Çelik genel olarak çiftçinin fide, kredi gibi desteğe ihtiyaç duyduğunu belirtti. Pazar çeşitliliğinin artmasının şart olduğunu söyleyen  Bakan Çelik, "Örtülü üretim arttıkça verim de artıyor" dedi.

ESNAFIN İSYANINA YANIT VEREMEDİ

Hal esnafı 15 yıldır domates fiyatının değişmediğini ifade ederek, "Yıllardır fiyatı 40 kuruş. Kimse çıkıp da buna tepki olarak 'Malı satmayalım' demiyor. 3 gün satmazsak ne olur?" şeklindeki yakınmaya  Bakan Çelik, karşılık vermedi.

BİR KARPUZA 200 TL VERDİ

Esnafın kestiği karpuz ve kavunu gazetecilere ikram eden  Bakan Çelik, karpuzcuya 200 TL verdi.

İRİ TURPLA MECLİS'TE KAVGA EDENLERE GÖNDERME

Bakan Çelik bir tezgahta sopa gibi uzun turpu görünce esnafla sohbete girdi. Esnaf elindeki iri turpu meclise göndereceğini söyleyince  Bakan Çelik, "Bunu mecliste kavga edenlere mi göndereceksiniz? Ben giderken mi götüreyim ? Bununla fazla tahribat olmaz" diye espri yaptı.

Çiftçinin 'Hem de yesinler' cevabı üzerine bakan Çelik, "Üretici de faydalansın" karşılığını verdi.Daha sonra beraberindekilerle kahvaltı yapan bakan Çelik, ardından  Antalya Hali Tohum ve Fideciler Sergi Alanı açılışını gerçekleştirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.