Hava Durumu

Bilirkişi ‘kırmızı liste’deki ByLock kullanıcısı çıktı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda FETÖ soruşturmalarından sorumlu olan bilirkişi ve müfettiş yardımcısı İ.S.E.’nin, ‘kırmızı ByLock’ listesinde yer aldığı ortaya çıktı. İ.S.E.’nin daha önce de devletin kritik birimlerinde çalıştığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 05:54
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 05:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bilirkişi ‘kırmızı liste’deki ByLock kullanıcısı çıktı
Ankara Emniyet Müdürlüğü, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Başsavcılığı’nın talimatıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’na FETÖ operasyonu düzenledi. Operasyonda FETÖ/PDY ile irtibatlı olduğu tespit edilen, aralarında 2 müfettiş yardımcısı, eski STV muhabiri ve komiser yardımcısının da olduğu 21 kişi gözaltına alındı. Sanayi Bakanlığı’nda FETÖ üyesi oldukları tespit edilen 4 memurun ise firari olduğu ortaya çıktı.

Şüphelilerden 15’inin FETÖ üyelerinin haberleşmek için kullandıkları kriptolu mesajlaşma sistemi ‘ByLock’u kullandığı belirlendi. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde, “Suçlamaları kabul etmiyoruz, ByLock programını indirmedik, nasıl kullanıldığını bilmiyoruz” dediği öğrenildi. Gözaltına alınanlardan 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polis, şüphelilerden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda FETÖ soruşturmalarından sorumlu bilirkişi ve müfettiş yardımcısı olan İ.S.E.’nin ‘kırmızı ByLock listesi’nde yer aldığını tespit etti.

KOSGEB’İ DE SORUŞTURAN İSİM

Müfettiş yardımcısı olan İ.S.E.’nin, bir dönem de Küçük ve Ortak Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nda (KOSGEB) FETÖ soruşturmalarını yürüttüğü öğrenildi. İ.S.E.’nin, daha önce de devletin bazı kritik birimlerinde görev yaptığı kaydedildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.