Hava Durumu

'CHP'ye seyircisiz oturum cezası verilmeli'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin TBMM Grup Toplantısı'nda, kendisine hakaret içeren sloganlara ilişkin açıklamada bulundu. Erdoğan, 'CHP'ye seyircisiz oturum cezası verilmeli.' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 08:46
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 08:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'CHP'ye seyircisiz oturum cezası verilmeli'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün  Diyarbakır'dan dönüşte gazetecilere çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP'nin 24 Mayıs'taki TBMM Grup Toplantısı'nda kendisine hakaret içeren sloganlara ilişkin bir formül önerdi; "CHP'ye seyircisiz oturum cezası verilmeli." dedi.

"BİZ MİLLETİN NE İSTEDİĞİNE BAKARIZ"

Başkanlık sistemine geçiş yolunda 'partili cumhurbaşkanlığı' ya da 'yarı başkanlık'tan bahsediliyor. Muhalefetin daha çok destek verebileceği düşünülen formüller... Böyle bir geçiş formülü sanki sorunu öteler mi? Bunun bir an önce adının konulup, harekete geçilmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?

Parlamentonun yeterli sayıyı yakalaması lazım ki, bu iş çözülebilsin. Eğer yeterli sayıyı yakalayamıyorsa, biz burada cumhurbaşkanı ve başbakan olarak uyum içerisinde milletimize hizmeti sürdürürüz. Ama işlerin daha iyi yürümesi, sistemin daha iyi işlemesi için elbette azami gayret gösteririz. Ama milletimize bunu istemeyenlerin, başkanlık sistemine yanaşmayanların kimler olduğunu da anlatmamız lazım. Biz milletin ne istediğine bakarız.

"ANA MUHALEFETE YAKIŞMIYOR"

Meclis'te  AK Parti dışındaki partilerin ne halde oldukları ortada. Ana muhalefet partisi dahi kendi içinde sıkıntılı. Kullandıkları dil, üslupları zaten ayrı bir sorun. Şahsımla ilgili kullandıkları dil, gruba getirdikleri tabanlarının orada Cumhurbaşkanına, kurucusu olduğum partideki arkadaşlara küfretmeleri, bu duruma hiçbir müdahalede bulunulmaması, ana muhalefet partisine yakışmıyor. Şimdi ne oldu? Ben dava açtım. AK Partili milletvekilleri, hatta teşkilatlar da dava açıyorlar. Bu tür durumları, meclis iç tüzüğü açısından, yasal açıdan da detaylı biçimde ele almak lazım.

"SEYİRCİSİZ OTURUM CEZASI VERİLMELİ"

Eskiden grup toplantılarına seyirci alınmazdı...

İzleyici alınır ama izleyici alkış dahi yapamaz. Ama bahsettiğimiz hadisede bambaşka bir durum var. Mesela  AK Parti'liler de slogan falan atıyorlar ama onlarda öyle küfür falan göremezsiniz. Bunlarınki çok farklı. Geçen arkadaşlarla bu konuyu konuşuyoruz. Biri çok güzel bir şey söyledi:  Futbol Federasyonu'nun seyircisiz maç türünden cezalarına atıfta bulundu.

Seyircisiz oturum cezası verilmesi lazım

Tabii ki, gerekirse o tür cezalar verilebilmeli. Bu tür hadiseler de gösteriyor ki parlamentonun iç tüzüğünün kesinlikle değişmesi lazım. Yani bu iç tüzükle bu parlamentoyu çalıştırmak çok zor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.