Hava Durumu

FETÖ'nün 1 dolarlarının sırrı

Mali Suçlar Şube Müdürlüğü'nde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) operasyonları kapsamında ele geçirilen malzemeler sergilendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 01:57
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 01:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
FETÖ'nün 1 dolarlarının sırrı
İstanbul Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü'nde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) operasyonları kapsamında ele geçirilen malzemeler sergilendi.

Sergide en dikkat çeken ise 1 dolarlar oldu. Darbe girişiminin olduğu gece bazı askerlerin üzerinde bulunan 1 doların daha sonra gözaltına alınan ve tutuklanan hakim ve savcıların üzerinde de çıktığı belirtildi. İstanbul merkezli beş ilde yapılan ve 31 akademisyenin gözaltına alındığı operasyonlarda da o dolarların bulunması dikkat çekmişti.

Darbe girişiminde görevli yapının 1 dolar üzerindeki şifreleri kullanarak hem birbirleri ile iletişime geçmeleri hem de darbe girişiminin başarıyla sonuçlanması sonucu bu şifreler sayesinde  örgüt içindeki hiyerarşi kapsamında görevlendirme yapması düşünülüyordu.

Ele geçirilen dolarların seri numaralarının "F,C,J ve S" harfi ile başlaması dikkat çekti. Gözaltına alınan akademisyenlerin bazılarının üzerinde "S" seri numaralı dolarların bulunduğu belirtildi.

Dolarların yanı sıra çeşitli dijital veriler, FETÖ/PDY terör örgütü elebaşısı gıyabi tutuklu Fethullah Gülen'in kitapları ve Sızıntı dergileri  İstanbul Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü'nün sergi masasında basın ile paylaşıldı.

TUĞGENERAL VE BAŞÇAVUŞ'TA '1 DOLAR' BULUNDU

15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından Kırklareli’nde başlatılan soruşturma kapsamında 55’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Üzerinde ise örgüt içerisinde ‘şifre’ olarak nitelendirilen ‘1 ve 5 dolarlık’ banknot bulunduğu ortaya çıktı. Bir doların üzerindeki seri numarasının ‘L’ harfi ile başladığı, 5 dolarlık banknotun ise ‘F’ harfi ile başladığı belirlendi.

AK PARTİ ESKİ İL BAŞKANI GÖZALTINDA

Mersin'de darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında, AK Parti eski İl Başkanı Mekin Merter Salt gözaltına alındı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmalar sürüyor. Bu kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince AK Parti eski İl Başkanı Mekin Merter Salt yakalandı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Salt'ın ifadesi alınacak.

F SERİ NUMARALI 1'ER DOLAR ÇIKTI

Öte yandan Mersin'de sabaha karşı düzenlenen operasyonlarda aralarında iş adamları ve esnafın da bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden C.N., A.Ö. ve İ.A.'nın üzerinde F seri numaralı 1'er dolar çıktığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında 33 kişinin de arandığı bildirildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.