Hava Durumu

Flaş! Başkanlık referandumu için kritik açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, referandumun 2017 baharından önce yapılabileceğini kaydederken FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi ile ilgili olarak da "İade olmazsa Türkiye'nin tavrı misliyle mukabele olacak" dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Flaş! Başkanlık referandumu için kritik açıklama
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin son açıklamalarından başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişikliği için AK Parti'ye destek olacaklarını anladığını belirterek, TBMM'nin bu konuyu gündemine hemen alması durumunda referandum için baharın bile beklenmeyeceğini kaydetti.

Bahçeli'nin bu açıklama ile başkanlık sistemi tartışmalarının artık Türkiye gündeminden çıkarılmasını istediğini gösterdiğini belirten Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bunun yolu bu işi halka sormaktır. Meclis'teki oylamanın bu tartışmayı bitirmeyeceği açık. Çünkü AK Parti'nin 316 oyuyla zaten bu işe gücü tek başına yetmiyor. Bahçeli 'Meclis'e gelsin, biz 330 sağlayalım ve halka soralım, Türk halkı evet derse mesele biter, hayır derse mesele yine biter' diyor."

Bozdağ, "Parlamento bu konuyu gündemine alır hemen karar verirse, referandum sandığı hızla gelir, baharı bile beklemez" dedi.

Bozdağ, FETÖ elebaşının ABD'den iadesine ilişkin olarak da "İade olmazsa Türkiye'nin tavrı misliyle mukabele olacak" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.