Hava Durumu

Kahraman şehit Ömer Halisdemir’in babası çok üzgün

AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, darbe girişimi sırasında şehit düşen kahraman Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in ailesine dava açıldığı iddialarına ilişkin, şehidin babası Hasan Hüseyin Halisdemir ile görüştüğünü ve olayın yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kahraman şehit Ömer Halisdemir’in babası çok üzgün
Özdemir, AK Parti İl Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın basında yer alması ve yanlış anlaşılmalara sebep olması nedeniyle şehidin babası Hasan Hüseyin Halisdemir ile bir araya geldiklerini belirtti.



Şehit babasının, "Farkında olmadan yanlış bir şeylere mi sebep olduk" düşüncesiyle üzüldüğü ve duyduğu rahatsızlıktan  -gece uyuyamadığını söylediğini anlatan Özdemir, şöyle konuştu:

"Baba Halisdemir, 'Haberleri izlerken alt yazıda (Şehit Ömer Halisdemir'in ailesine 90 bin liralık tazminat davası açılacak) şeklinde bir şey okudum' dedi. 'Belki yanlış da okumuş olabilirim, alt yazıyı görünce bu işin detayını, davanın ne davası ve neden açıldığını öğrenmek için birkaç yere telefon açtım' dedi. Bu şekilde de olay basına yansımış. Ortada bir dava var ama bu dava, nüfus müdürlüğünün açtığı, ölenlerin çocuklarının miras haklarıyla alakalı herkese açılan bir dava. Bu, kesinlikle ÖmerHalisdemir'in ailesi, çocukları, mirasçılarıyla hiçbir şekilde alakası olmayan, kamunun açtığı ve mirasçılık belgesiyle alakalı bir dava. Onun dışında kesinlikle ne tazminat davası ne de başka bir dava olduğu tespit edilmiş."



ADALET BAKANI BOZDAĞ BABA HALİSDEMİR'İ ARAMIŞ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, baba Halisdemir'i arayarak bilgilendirdiğini de dile getiren Özdemir, "Her şey bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanıyor. Davayla alakalı resmi evrakları Hasan Hüseyin amcaya gösterdik. Kendisi gündemi meşgul ettiğinden dolayı çok üzülmüş ve 'Kusura bakmayın' dedi." ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.