Hava Durumu

Kazada ailesini kaybeden bebeğe doktor 'annelik' yaptı

Niğde'de anne, baba ve kardeşinin hayatını kaybettiği kazadan kurtulan 33 günlük bebeğe, hastanede doktor süt annelik yaptı

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kazada ailesini kaybeden bebeğe doktor 'annelik' yaptı
Niğde'de anne, baba ve kardeşinin hayatını kaybettiği kazadan kurtulan 33 günlük bebeğe, hastanede doktor süt annelik yaptı.

Cuma Kavak yönetimindeki 40 FS 721 plakalı otomobil, Niğde-Aksaray karayolunda Adem Öztürk idaresindeki 45 ZA 1001 plakalı ciple çarpıştı.

Kazada, Cuma Kavak ile dini nikahla birlikte yaşadığı Türkan Yarka ve 2 yaşındaki oğlu Osman Kavak hayatını kaybetti. Diğer aracın sürücüsü Adem Öztürk ile Cuma Kavak'ın 33 günlük kızı Sude, annesi Sultan ve yeğeni Devran Kavak yaralandı.

Sude bebek, babaannesi ve kuzeni ile Niğde Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada bebeğe ilk müdahaleyi yapan uzman doktor Filiz Demir, kontrolünü ve bakımını yaptığı bebeğin karnının aç olduğunu fark etti. Bir süre mama yedirilmeye çalışılan bebek, daha sonra 21 aylık bebeği bulunan Dr. Demir tarafından emzirildi.

4 yıldır Niğde Devlet Hastanesi acil servisinde görev yapan ve 15 yıllık hekim Filiz Demir,  yaptığı açıklamada, annesi, babası ve kardeşini kazada kaybeden bebeğin hastaneye geldiğinde sürekli ağladığını anlattı.

Aç olduğunu düşündüğü bebeği annelik içgüdüsüyle emzirdiğini belirten Demir, şöyle devam etti:

"Bebek geldiğinde belki de anne babasını kaybettiğini hissettiği için ağlıyordu ya da aç olduğu için. Hemşire arkadaşlar müdahale etmeye çalıştılar. Ben de bu arada muayenesiyle ilgilenmeye çalışıyordum. Aç olabileceğini düşünerek biberon ve mama bulunmaya çalışıldı. Sonrasında tamamen bir annelik içgüdüsüyle bebeği benim emzirebileceğimi düşündüm. Kucağıma alıp doktor odasına geçtim, kucağıma alır almaz sakinleşti ve emmeye başladı. Emzirdikten sonra uyudu." 

Kendisinin yerinde kim olsa aynı şeyi yapacağına inandığını vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

"Ben bugün hekimim, acil tıp uzmanıyım ama onun ötesinde bir insanım. Benim de çocuklarım, bir ailem var, herşeyi bir yana bıraktığımda ben bir anneyim. Tabii ki annelik içgüdüsüyle bu bebeği emzirmem çok doğal. O bugün annesini, babasını kaybetti ama süt annesi olarak beni buldu. Artık ömür boyu biz Sude bebeğin yanında olacağız ben irtibat numaralarını alıp hep onun destekçisi olacağım."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.