Hava Durumu

Mr. ByLock 2016'da üç kez...

FETÖ mensuplarının kullandığı haberleşme programı ByLock’un patentini elinde bulunduran David Keynes, pasaport bilgilerine göre 2016’da üç kez yurda girmiş.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 06:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 06:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mr. ByLock 2016'da üç kez...
Türk asıllı ABD vatandaşı Keynes, dün yayımlanan röportajda, ByLock’un ‘Tilki’ lakaplı FETÖ’yle bağlantılı eski ev arkadaşı tarafından Aralık 2013’ten sonra tasarlandığını anlattı. Keynes, programı cemaat üyelerinin kullandığını birinci ağızdan itiraf etti. 

7 AĞUSTOS’TA AYRILIYOR

David Keynes’in iddialarının yanı sıra bir detay da dikkat çekti. İncelediğimiz pasaportgiriş ve çıkış kayıtlarına göre Keynes’in 2016’da üç kez Türkiye’ye girdiği görülüyor. İlk olarak Ocak 2016’da, yani ByLock programının sonlandırıldığı tarihte giriyor. İkinci ve üçüncü girişleri ise 12 ve 17 Haziran tarihlerini taşıyor.

Keynes, 12 Haziran’da Türkiye’ye gelmesinin ardından Hollanda’ya tatile gittiğini ve sonra 17 Haziran’da yeniden Türkiye’ye döndüğünü kaydediyor. Türkiye’ye 17 Haziran’da giriş yaptıktan sonra 7 Ağustos’ta ülkeden ayrılıyor. Kendisi, yaklaşık iki ay boyunca Türkiye’de bulunmasını “tatil yapacak kadar servet sahibi olmasıyla” açıklıyor. Keynes’in adı, Türkiye’yi terk etmeden dört gün önce 3 Ağustos 2016 tarihli The Guardian gazetesinde “ByLock’un sertifika sahibi” olarak geçmişti. Bu haberin yayınlanmış olmasına ve o esnada Türkiye’de bulunmasına rağmen Keynes’in herhangi bir zorlukla karşılaşmadan Türkiye’den çıktığı anlaşılıyor. 

CHP’DEN BYLOCK RAPORU

CHP’nin Bilişim ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’in 5 Ekim’deki raporuna göre ByLock’un App Store’da satışa çıkarılması sonrasında programın Türkiye’deki trafiği olağanüstü artıyor. Mayıs ve haziran 2014’te ByLock’un yüklenmesinde sıradışı trafik görülüyor. Eylül 2014’te trafik en yüksek seviyeye çıkıyor. Programın App Store’dan kaldırıldığı 7 Eylül 2014’ten sonraki süreçte seyir azalıyor. Programın server hizmetinin durdurulduğu Ocak 2016’tan itibaren trafik sıfırlanıyor. (Bu tarih aynı zamanda MİT’in ByLock’un Litvanya’daki sunucusundaki bilgilere ulaşıp bütün hafızasını boşalttığı tarih.) Bu veriler, ByLock’un özellikle 17/25 Aralık’tan sonra ve FETÖ üyeleri arası haberleşme için tasarlanıp kullanıldığını gösteriyor. MİT fark etmesiyle FETÖ’nün ByLock’u devre dışı bıraktığı anlaşılıyor. (İsmail SAYMAZ / Hürriyet)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.