Hava Durumu

Resmi Gazete'de yayınlandı... 400 bin sığır vergisiz geliyor

Son dönemdeki et fiyatları tartışmalarından sonra Et ve Süt Kurumu tarafından yapılacak 400 bin besilik sığır ithalatı için gümrük vergisi sıfırlandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Resmi Gazete'de yayınlandı... 400 bin sığır vergisiz geliyor
Resmi Gazete'de yayımlanan  Bakanlar Kurulu kararlarıyla Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nce (TİGEM) canlı hayvan ithalatında kullanılmak üzere yüzde sıfır gümrük vergili 150 bin damızlık sığır için tarife kontenjanı açıldı. ESK ve TİGEM'in 20 bin canlı koyun ve keçi ithalatı için gümrük vergisi de sıfıra indirildi. Karara göre yapılacak ithalat için  Ekonomi Bakanlığınca ithal lisansı verilecek. İthal lisansı üçüncü kişilere devredilemeyecek.

ÖZEL SEKTÖRÜN VERGİSİ ARTIRILDI

ESK ve TİGEM'e sıfır gümrük vergisiyle canlı hayvan ithalatı yolu açılırken, özel sektörün yapacağı ithalatta ise vergi oranları artırıldı. Alınan kararla damızlık sığır gümrük vergisi yüzde 7.8'e, besilik sığır gümrük vergisi de yüzde 15'ten 60'a çıkarıldı.  Bakanlar Kurulu'nca karara bağlanan İthalat Rejimi Kararına ek kararla bazı hayvanlar için  Avrupa Birliği (AB),  Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA),  Bosna Hersek,  Güney Kore,  Malezya ve diğer ülkeler için gümrük vergisi oranları belirlendi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.