Hava Durumu

Yok artık! İptal edilen LGBTİ yürüyüşünü protesto için...

İstanbul Taksim’de yapılmak istenen ancak valilik tarafından izin verilmeyen 'LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne karşı yürümek isteyen 15 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2016 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2016 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yok artık! İptal edilen LGBTİ yürüyüşünü protesto için...
İstanbul Taksim'de valiliğin izin vermemesine rağmen yapılacağı belirtilen ancak saat16.30 itibariyle yapılmayan 'LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne tepki için gelen gruplara polis müdahale etti. Sloganlar atan grupların Taksim Meydanı'na girişine izin verilmedi.



Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yönünden İstiklal Caddesi tarafına yürüyen grubu, Taksim Meydanı'nda durduran polis, İstiklal Caddesi'ne geçişlerine izin vermedi. Gruptan bir kişi, "Onlar da geçmeyecek" diyerek polise tepki gösterdi. Grup, Taksim Meydanı'ndan ara sokağa girerek alandan uzaklaştı.



YÜRÜMEKTE ISRAR EDEN GRUBA GÖZALTI

Bir süre sonra Divan Kavşağı'nda toplanarak tekbir getiren başka bir grubun etrafı polis tarafından çevrildi. Türk bayrağı açarak Taksim'e yürümek isteyen gruptakiler polis tarafından yaka paça gözaltına alındı. Taksim Meydanı'nda  bekletilen çevik kuvvet araçlarına bindirilen eylemciler işlemleri için emniyete götürüldü.  Öte yandan polisin Taksim Meydanı ve çevresindeki güvenlik önlemleri sürüyor. Polis, gruplarınmetro ile Taksim'e gelme ihtimalini değerlendirerek metro çıkışlarında bekliyor.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.