Hava Durumu

Yurt faciasında korkunç iddia!

Adana'nın Aladağ ilçesi'nde 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt yangınına ilişkin korkunç iddialar ortaya atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2016 06:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2016 06:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yurt faciasında korkunç iddia!
Adana’nın Aladağ İlçesi’nde 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt yangınına ilişkin soruşturma sürerken bilirkişiden oluşan bir heyet Cumhuriyet Savcısı’yla birlikte yangının meydana geldiği yurtta ikinci bir inceleme yaparak rapor tuttu. Rapora göre, binanın ilk girişinde çıktığı belirtilen yangın aslında 2 ayrı noktada çıktı. Bina girişindeki elektrik panosunda şase meydana gelince 2’nci kat girişinde bulunan kapı yanındaki kablolarda da aynı anda yangın çıktığı, alevlerin kısa sürede binayı sarmasının nedeninin bu olduğu belirtildi.

‘KAPI KOLU VE LEVHA YOK’

Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Fahri Durukan da yine savcılık tarafından tespit edilen bir başka korkunç iddiayı gündeme getirdi. İddiaya göre yangının çıkmasının ardından yurtta görevli bir kadın, eşini aradı. Kadının telefonunun ardından eşi bir arabaya binerek Aladağ’da bulunan Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği noktasına gelip yurtta yangın olduğunu söyledi. Bunun üzerine Aladağ’da görevli 6’şar tonluk 2 itfaiye aracı olay yerine giderek yangına müdahale etti. Durukan ihbarı yapan kişinin de savcılık tarafından ifadesinin alındığını belirtti. İtfaiye Müdürü Fahri Durukan, özel yurdun bağlı olduğu derneğin avukatı Bayram Sayar’ın itfaiyenin yetersiz olduğu yönündeki suçlamalarına da şu yanıtı verdi:
“Binada yangın tüpü yoktu. Dernek yöneticileri ifadelerinde tüpleri bir gün önce bakıma götürdüklerini söylüyor. Biz orada 22 can kurtardık. Kurtardığımız canların büyük bir çoğunluğu 2’nci katta. Bunun nedeni de 2’nci kat tavanının beton olması. Bu nedenle alevler burada fazla etkili olamamış. Kimse bundan bahsetmiyor. Orta kat kapının yani çocukların yaşamlarını yitirdiği katın kapısının kolu yok. Bunun da fotoğrafı var zaten. Ayrıca bilirkişilerin son tuttuğu bir başka rapora göre de kapı yangın merdivenine açıldığında yangın merdiveninin üstüne çıkıyor. Yani insanların hareket kabiliyeti kalmıyor. Kapı girişi 57 cm oysa en az 80 cm olması lazım. Elektrikler kesik olduğunda ışıklı ve fosforlu levhalar olması lazım. Yangın merdivenini gösteren. Bunlar da yok.”



EVLAT ACISINI 4’ÜNCÜ KEZ YAŞADI


Yurtta çıkan yangında 2 kızından birini kaybeden, diğeri de yaralanan anne Teslime Aydoğdu, “İlk çocuğum 40, ikincisi 60, üçüncüsü ise 2 günlükken öldü. Yokluktan, çaresizlikten yüksek ateşten öldü yavrularım. Kızım Tuğba eve en son geldiğinde, gece kalktı beni gizli gizli öptü. Sabah arabayla yurda giderken bana öğrendiği ‘Ağlama Anam’ ilahisini söyledi” dedi. Yangın sırasında Tuğba’nın 3’üncü katta mahsur kalarak yaşamını yitirdiğini anlatan gözü yaşlı anne, şöyle devam etti: “Kızım çok hareketliydi. Biraz ışık görse o yangından çıkardı. Ağaçlara çıkmayı çok severdi. Kızım çok inatçı ve azimli biriydi. Okulunda başarılıydı. Tuğba’mın sesleri kulaklarımda çınlıyor. Cenazesini görene kadar inanmadım kızımın öldüğüne. Bir çaresi olsaydı kesinlikle çıkardı oradan.”

Aydoğdu, hastanede tedavisi halen süren 11 yaşındaki kızı Neslihan’ın ise sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.