Hava Durumu

1,5 milyar kullanıcının verileri korunmayacak

Facebook, Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliğini daha fazla genişletmeyecek. Bunun anlamı 1,5 milyar insanın kişisel verileri güvende değil!

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2018 22:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2018 22:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
1,5 milyar kullanıcının verileri korunmayacak

Facebook bir süredir yaşadığı skandallar silsilesinin ardından yavaş yavaş kişisel verilerin korunması konusunda önemli adımlar atıyordu. Ancak sosyal medya devi tarafından Reuters'a yapılan açıklama, bu iyi niyet çizgisini bir bakıma sekteye uğrattı.

Avrupa Parlamentosu tarafından kabul edilen ve 25 Mayıs 2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan Genel Veri Koruma Yasası (GDPR) Facebook içinde önemli derecede kısıtlamalar içeriyor. Kullanıcı verilerinin gizliliği konusunda Facebook'a yeni sorumluluklar yükleyen bu yasa sadece Avrupa Birliği vatandaşları için söz konusu olacak.

Reuters'a yapılan açıklamada da altının çizildiği üzere, Facebook bu uygulamayı genişletmeyi herhangi bir şekilde düşünmüyor. Yani Facebook'u Asya, Afrika, Avustralya ve Latin Amerika'dan giriş yaparak kullanan yaklaşık 1,5 milyar insan, Avrupa Birliği vatandaşlarıyla aynı derecede korunmayacak.

Bu durumdan memnun olmayan kullanıcılar içinse tek bir çözüm var, Facebook'u kullanmamak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.