Hava Durumu

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Bursa'da kutlandı

Bursa'da, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla törenler yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2018 20:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2018 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Bursa'da kutlandı

Bursa'nın Mudanya ilçesindeki İskele Meydanı'nda düzenlenen törende, Liman Başkanı Veysel Yaşar, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Yaşar, 1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren kanunla yabancılara uygulanan imtiyazların sona erdiğini, Türkiye sahillerinin bir noktasından diğer noktasına yük ve yolcu taşımacılığı, limancılık, balıkçılık gibi iş ve işlemlerin Türk bayrağı taşıyan gemiler ve Türk vatandaşlarına verildiğini anımsattı.

Bunun bir zafer olduğunu vurgulayan Yaşar, "Kurtuluş Savaşı'ndan sonra kazanılan denizcilik alanındaki en büyük zafer sayılan bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle bayram olarak kutlanmaktadır. Dünya ticaretinin yüzde 80'i ülkemizin ise yüzde 90'ı ithalat ve ihracatını deniz yolu ile sağlamaktadır. Kıtalara ve okyanuslara açılan bir köprü konumundaki ülkemizde denizciliğin önemi büyüktür." diye konuştu.

Törenin ikinci kısmında, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer ve protokol üyeleri, Sahil Güvenlik botundan deniz şehitleri anısına denize çelenk bıraktı.

Daha sonra yüzme yarışları ve yağlı direkten bayrak kapma yarışı yapıldı. 18 yıldır olduğu gibi direkten bayrağı yine Ferdi Tabak aldı. Yüzme yarışlarında da dereceye girenlere ödül verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.