Hava Durumu

10 ayda 17 kez kaza yapmış

Antalya'da haftasonu 3 turistin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında, tur minibüsünü kullanan şoför tutuklandı

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2017 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2017 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
10 ayda 17 kez kaza yapmış

Antalya Havalimanı'ndan cumartesi günü aldığı alman turistleri Alanya'da çeşitli otellere götüren Ömer Ayabakan'ın kullandığı plakalı tur minibüsü, Manavgat'ın Çolaklı Mahallesi'nde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda savrulmuş, refüjdeki palmiye ağacının üzerine devrilmişti. Kazada 3 Alman turist hayatını kaybetti. Yaralanan 11 turistin tedavileri de kentte çeşitli hastanelerde sürüyor. Birinin durumu ağır.

Kazanın ardından gözaltına alınan şoför Ömer Ayabakan, ifadesinde hızlı gitmediğini, minibüsün arka sağ lastiği patladığı için kaza yaptığını savundu. Yaralı turistler, ifadelerinde onu yalanladı. Şoförün aracı aşırı hızlı kullandığını, Antalya Havalimanı'ndan çıktıktan bir süre sonra bir kaza tehlikesi daha atlattıklarını öne sürdüler.

Tur minibüsü şoförü Ömer Ayabakan, "birden fazla insanı taksirle öldürme" ve "birden fazla insanın yaralanmasına neden olma" suçlarından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Tutuklanarak Alanya Cezaevi'ne gönderildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü de kaza yapan araca ve şoföre ilişkin açıklama yaptı.

Bir turizm şirketine ait ticari aracın trafik ekiplerince 2016 yılı içerisinde 13 kez, 2017 yılında ise 22 kez denetime tabi tutulduğu belirtildi. Sürücünün de sadece 2017 yılı içerisinde 17 kez kaza yaptığı yapılan denetimler sonucunda 2016- 2017 yıllarında 4 kez "yasal hız limitlerini yüzde 10 ile yüzde 30 arasında aşmak" maddesinden, 12 yılda toplam 25 kez kural ihlali sebebiyle cezai işlem uygulandığı ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.