Hava Durumu

10 günde 3 defa soydu 4'üncüde yakalandı

İstanbul Kartal'da, mahalle aralarında bulunan marketlerin kapanma saatlerini bekleyerek, maske takıp silah zoruyla kasiyerleri soyan 55 yaşındaki gaspçı son işinde yakayı ele verdi. 10 gün içerisinde 3 marketi soyup 4'üncüsünde polis pusuna düşen gaspçıyı polis, hareket saati olan 21.45 itibariyle pusuya yattığı marketlerin birisinden çıkarken yakaladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2017 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2017 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
10 günde 3 defa soydu 4'üncüde yakalandı

Kartal'da 4 Eylül'de mahalle arasında bulunan bir marketin, kapanma saatine yakın bir zamanda markete kafasında maskeyle giren bir şahıs, silah çekip kasiyerden tüm paraları istedi. Kasiyerden kasada bulunan bin lirayı aldıktan sonra, silah doğrultarak market çalışanlarını da etkisiz hale getiren soyguncu kaçarak izini kaybettirdi.

5 GÜN SONRA 2.SOYGUN

Market çalışanlarının ihbarıyla olay yerine gelen polis soygunu aydınlatmak için çalışma başlatırken, bu sefer beş gün sonra 9 Eylül'de soyulan markete yakın bir bölgede başka bir marketin soyulduğu ihbarı polise geldi. Yine marketin kapanma saatine yakın bir zamanda maskeli ve silahlı bir şekilde markete giren bir soyguncu silah doğrultarak etkisiz hale getirdiği market çalışanlarının ardından yöneldiği kasadan 500 lirayı alarak kaçtı.

YÖNTEM VE SAAT ÖRTÜŞMESİ

Polisin diğer soygunla birleştirip incelemeye aldığı bu soygundan 24 saat sonra yine aynı bölgede 10 Eylül tarihinde başka bir market soyuldu. Aynı yöntem ve aynı saatte soyulan marketin kameralarını inceleyen polis, diğer 2 soygunda olduğu gibi 21.45 civarlarında markete maskeyle giren soyguncunun diğer iki soygunu gerçekleştiren soyguncunun eşkaliyle hemen hemen aynı olduğunu tespit etti.

DÖRDÜNCÜDE PUSUYA DÜŞTÜ

Eşkal örtüşmesinin yanı sıra, soygun saatlerinin aynı olması ve soyulan marketlerin 2 ayrı firma (BİM ve ŞOK) ya ait olması üzerine, bölgede bulunan bu firmalara ait marketler önünde saat 21.30 ile 22.00 arasında pusuya yatan ekipler, 13. Eylül günü Ataevler mahallesinde bulunan aynı firmaya ait bir markete 21.45 sıralarında maskesini takarak girmeye çalışan C.T.yi yaklayarak gözaltına aldı.

"HASILATIN TOPLANMA DİKKATİN AZALMA SAATİ"

Önce karakola ardından Gayrettepe deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alınan ve ifadesinde suçlarını itiraf edip, gasp ile tehditten kaydı bulunduğu öğrenilen 55 yaşındaki C.T.nin soygunları 21.45 de gerçekleştirmesinin sebebini ise hasılatın toplanma ve personelin dikkat kaybının en yoğun olduğu saat olarak açıkladığı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.