Hava Durumu

10 milyarı aştılar!

Kulüplerin açıkladıkları finansal tablolara göre Türk futbolu ekonomik bakımdan tam anlamıyla iflas etmiş durumda. Türkiye Futbol Federasyonu ile Türkiye Bankalar Birliği arasında imzalanan borç yapılandırması protokolü şu an için tek kurtuluş olarak görünüyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2019 08:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2019 08:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
10 milyarı aştılar!

ARTIŞ DEV BOYUTTA

Büyük bir ekonomik krizin içindeki Türk futbolunda sadece dört kulübün borcu kelimenin tam anlamıyla dudak uçuklattı. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor tarafından Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamalara göre bu dört kulübün toplam borcu, 10 milyar 434 milyon liraya ulaştı. Galata-saray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un 2012'de açıkladığı toplam borç miktarı 2 milyar 62 milyon lirayken bu rakam 2018 itibarıyla 9 milyar 896 milyon liraya yükselmişti.

EN BORÇLU FENERBAHÇE

Kulüpler içinde borcu en yüksek olan kulüp Fenerbahçe. Sarı Lacivertli kulübün toplam borç tutarı 4 milyar 250 milyon lira. Galatasaray Kulübü borç miktarını 2 milyar 825 milyon lira olarak açıkladı. Sarı Kırmızılılar'ı 2 milyar 314 milyon lira Beşiktaş takip ediyor. Trabzonspor'un borcu da son rakamlara göre 1 milyar 45 milyon lira. Türk futbolunun finansal bataklıktan kurtulması için Türkiye Futbol Federasyonu ile Türkiye Bankalar Birliği arasında borç yapılandırması konusunda imzalanan protokolün bir an önce yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.