Hava Durumu

10 yaşındaki çocuğu dolandıran sahte polisler yakalandı

Adana'da, 10 yaşındaki çocuğu dolandırdıkları iddiasıyla aranan 3 sahte polis yakalandı. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2016 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2016 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
10 yaşındaki çocuğu dolandıran sahte polisler yakalandı
Adana'nın Çukurova ilçesinde 19 Ocak tarihinde meydana gelen ve 10 yaşındaki F.C.Y.'nin hedef alındığı telefon dolandırıcılığı olayının ardından, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamerasını incelemesinde kırmızı montlu bir kişinin telefonla konuşarak binaya girdiğini tespit etti. 10 yaşındaki F.C.Y.’nin altınları alan kişinin kırmızı montlu olan kişi olduğunu söylemesi üzerine ekipler, daha önce bu tür dolandırıcılık olayına karışan ve serbest kalan Ahmet E. (40)'ün olayla bağlantısı olabileceğini tahmin ederek çalışmalarını bu şahıs üzerinde yoğunlaştırdı.

İTİRAF ETTİLER

Polis, Ahmet E.'yi yakalayıp sorguya aldı. Yapılan sorguda diğer zanlıların yeri de öğrenilerek baskın düzenlendi. Polis baskında çocuktan parayı alan kırmızı montlu Demirhan K.’ı (23) İncirlik mahallesindeki evinde yakaladı. Demirhan K. ile birlikte olaya karışan Ercan K. (49) gözaltına alındı. Sorgusunda suçunu itiraf ettiği öğrenilen Demirhan K.’nın, “Bana bir emanet var onu alıp geleceksin dediler. Ben de çocuğun elindeki altınları aldım kendilerine teslim ettim. Bana 15 lira para verdiler” dedi. Telefon dolandırıcılığı suçundan adliyeye sevk edilen üç kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.