Hava Durumu

"100 yıl konuşmak 1 gün savaşmaktan iyidir"

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Avrupa Birliği (AB) arabuluculuğunda devam eden Belgrad-Priştine diyalog sürecine ilişkin, "100 yıl konuşmak, 1 gün savaşmaktan daha iyi" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2018 20:02
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2018 20:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"100 yıl konuşmak 1 gün savaşmaktan iyidir"

Kosova ve Sırbistan cumhurbaşkanları ile AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin bu akşam Brüksel'de yapacağı toplantı öncesinde açıklamada bulunan Vucic, barışı ve istikrarı korumak için sorumlu ve ciddi davranması gerektiğini belirtti.

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi ve diğer Kosovalı yetkililerle bir araya gelmekten memnun olmadığını söyleyen Vucic, "Ancak 100 yıl konuşmak, 1 gün savaşmaktan daha iyidir." diye konuştu.

DİYALOG SÜRECİ

Vucic, bazı kişilerin bazen gözdağı vermekten hoşlandığını ancak bunu yaparken sonunda ödenecek bedeli unuttuğunu söyledi. Bölgede barışı korumak için diğer herkesten daha sorumlu davranması gerektiğinin farkında olduğunu belirten Vucic, uluslararası toplumun da bundan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Sırbistan'dan 10 Şubat 2008'de ayrılarak tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova, bugüne kadar 100'ün üzerinde ülke tarafından tanındı.

Sırbistan, hala kendi toprağı olarak gördüğü Kosova'yı bağımsız bir devlet olarak tanımasa da AB arabuluculuğunda sürdürülen diyalog süreci kapsamında Kosovalı yetkililerle masaya oturuyor.

Sırbistan ile Kosova arasında, 19 Nisan 2013'te Brüksel'de, AB ve uluslararası toplum tarafından "tarihi" olarak nitelendirilen "İki Ülke Arasında İlişkilerin Normalleştirilmesi Anlaşması" imzalamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.