Hava Durumu

102 yaşındaki huzurevi sakininden uzun yaşamanın sırrı

Bursa'da, 102 yaşındaki huzurevi sakini, uzun yaşamasının sırrının sofradan doymadan kalkması ve spor olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2017 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2017 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
102 yaşındaki huzurevi sakininden uzun yaşamanın sırrı

Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi'nin en sevilen sakinlerinden olan 102 yaşındaki Halil Gürdaş, sağlıklı yaşamanın sırrını paylaştı. Sağlığını az yemek ve spora borçlu olduğunu anlatan Gürdaş, sağlıklı ömür için limon, sarımsak, yoğurt ve balı tavsiye etti.

1915 yılında Pertek'te doğan emekli astsubay Halil Gürdaş, zindeliği ile huzurevinde en dikkat çeken isim. Asırlır çınar, asker emeklisi olduğu için disiplinli olduğunu ifade etti. 1933 yılında girdiği Konya Gedikli Küçük Zabit İhzari Mektebi ile askerlik hayatının başladığını kaydeden Halil Gürdaş, birçok vilayette görev yaptığını anlattı. 2 çocuğu olan ve 55 yıldır Bursa'da yaşayan Gürdaş, eşini ise 7 sene önce kaybettiğini söyledi.

Uzun ve sağlıklı hayatın şifrelerini paylaşan Gürdaş, "Hayatım boyunca hep az yemek yedim. Sofradan doyarak kalkmadım. Sarımsak, bal, limon, yoğurdu çok yedim. Spor her zaman hayatımın parçası oldu. Atletizm dalları ve güreş ile çok uğraştım. Bu yaşıma rağmen her sabah odamın balkonunda ve yatağımda egzersiz yapıyorum" dedi.

Doktora gitmeyi hiç sevmediğini ve yok denecek kadar az ilaç kullandığını kaydeden Gürdaş, yapılan sağlık kontrollerinde doktorları bile şaşırtıyor. Herhangi bir sağlık problemi olmayan Gürdaş, huzurevinin en enerjik isimleri arasında.

Spor yapmayı ve sağlıklı beslenmeyi gençlere tavsiye eden Gürdaş, alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan da uzak durulması gerektiğinin altını çiziyor. Huzurevi ve buradaki personelden çok memnun olduğunu kaydeden Halil Gürdaş, 101. doğum gününü birlikte kutladıkları Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve ekibine de teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.