Hava Durumu

102 yıl öncesini yaşattılar

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi'nin (YEGAL) hazırladığı Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü programı izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2017 19:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2017 19:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
102 yıl öncesini yaşattılar

Koç Orta Okulu konferans salonundaki program ilgi gördü. Liseler arasında İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinci olan Sümeyye Daştan'ın okuduğu marşın ardından tarih öğretmeni Ersoy Akgün, günün önemine dair bir konuşma yaptı. Akgün, Türk milletinin vatanı, milleti ve dini için canını hiçe sayan ve şehitlik denen yüce mertebeye ulaşmak için nice kahramanlar çıkardığını belirterek, "Şehit denince ilk aklımıza Çanakkale geliyor. Çanakkale zaferi yurdunu korumak için bir araya gelen Mehmet'in yedi düvele karşı yazdığı kahramanlık destanının adıdır. Çanakkale 250 bin Mehmet'in koyun koyuna yattığı yerdir" dedi.

Çanakkale şiirinin ardından okul öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale Geçilmez isimli oratoryum sahnelendi. Programdan sonra Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu ve ilçe protokolü programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.