Hava Durumu

113 yaşına giren Ayşe nineye sürpriz doğum günü

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde oğlu Nurullah Karabüber ile birlikte yaşayan 2 çocuk, 18 torun sahibi Ayşe Karabüber, 113'üncü doğum gününü pasta keserek kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 20:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
113 yaşına giren Ayşe nineye sürpriz doğum günü
Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu'nun en yaşlı ismi, nüfus kayıtlarına göre 24 Haziran 1904 doğumlu Ayşe Karabüber'in yaşadığı evi, İlçe Nüfus Müdürü Raziye Meder ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Dilşat Can ile birlikte ziyaret etti. İftarda gerçekleşen ziyarette; pasta kesilerek Ayşe Karabüber'in doğum günü de kutlandı. 

Ayşe Karabüber'e çiçek veren Kaymakam Turan, sağlıklı ömürler diledi. Üzerinde 'Nice sağlıklı yaşlara, doğum günün kutlu olsun Ayşe Nine' yazılı doğum günü pastasının mumlarına üfleyen Ayşe Karabüber, Kaymakam Turan'a teşekkür etti. Karabüber, uzun yaşamasını doğal ürünlerle beslenmeye borçlu olduğunu söylerken, en çok yoğurdu sevdiğini ve yemek ayırt etmeden ne verirlerse yediğini söyledi.



Torun Ali Karabüber, babaannesini çok sevdiğini ve doğum gününü kutlamanın kendisi için büyük bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

Kaymakam Uğur Turan ise Ayşe Karabüber'in ilçenin en yaşlı kişisi olduğunu ifade etti. Yaşına karşın ciddi bir sağlık sorunu bulunmayan Ayşe Karabüber'e sürpriz yapmak istediklerini dile getiren Turan, "İlçemizde ilk göreve başladığımızda kendisini ziyaret ederek onun duasıyla bu ilçede göreve başladım. Zaman zaman ziyaret ederek dualarını alıyorum. İlçenin bilinen en yaşlı kişisinin doğum gününde yanında olmak istedim. Kendisine sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Onun hayır dualarına nail olmak istiyorum. Yaşlılarımız bizim baş tacımız. Allah bizlere onların izinde yürümeyi ve yaşamayı nasip etsin. Huzurlu ve mutlu yarınlar diliyorum" dedi.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.