Hava Durumu

12 yıl boyunca ölen amcasının maaşını çekti! Yakayı böyle ele verdi...

2006 yılında huzurevinde ölen amcasının emekli maaşını 12 yıl boyunca çekti.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2018 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2018 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
12 yıl boyunca ölen amcasının maaşını çekti! Yakayı böyle ele verdi...

Sosyal Sigortalar Kurumu'ndan amcası adına yaklaşık 400 bin lira alan Hasan Kaptan mahkemede suçunu itiraf ederken, hakim kurumun ve her yıl ölüm beyannamesi vermesi gereken muhtarların da soruşturulmasını istedi.

VERASET İLAMI İSTENİNCE...
Emekli maaşı vurgunu, 70 yaşındaki İsmail Hakkı Kaptan'ın huzurevinde 12 yıl önce vefat etmesiyle başladı. Ömrünün son yıllarında görme sorunları yaşayan yaşlı adamın emekli maaşı, yeğeni Hasan Kaptan'la açtığı ortak hesaba yatıyordu. 54 yaşındaki Hasan Kaptan, amcasının vefatını resmi makamlara bildirmedi. 12 yıl boyunca amcasının maaşını çeken uyanık kaptan, yaşlı adamın Türkiye'deki akrabalarının miras davası açması ve KKTC makamlarından vefat ve veraset ilamı talep etmesiyle yakalandı.

BELEDİYE VE MUHTARLARA DA SORGU
Lefkoşa'da mahkemeye çıkartılan Hasan Kaptan suçunu itiraf ederken, mahkeme hakimi Tacan Reynar, ölüm ilanlarını denetlemekle görevli kurumların da soruşturulmasını istedi. Savcılık adına soruşturmayı yürüten polis memuru Hamza Tarman, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda memur eksikliği nedeniyle aksaklıklar yaşandığını, defin işlemlerini gerçekleştiren belediye ve muhtarlıkların da soruşturulacağını söyledi. Mahkeme hakimi, emekli maaş vurguncusu Hasan Kaptan'ın bir sonraki duruşmaya kadar tutuklanmasına karar verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.