Hava Durumu

15 dakikada çocuğunuz otizmli mi öğrenin

Otizmli çocuklar için özel eğitim materyalleri üreten Otsimo, 'Çocuğum Otizmli Mi?' uygulamasıyla 23 soruda çocuklarındaki belirtileri fark etmelerini sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2017 00:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2017 00:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
15 dakikada çocuğunuz otizmli mi öğrenin

16-30 ay arasındaki çocukların evde ön tarama yapılmasını sağlayan "Çocuğum Otizmli Mi?" uygulaması geçtiğimiz gün Otsimo tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında tanıtılmıştı.

Dr. Yankı Yazgan danışmanlığında tasarlanan ve otizmli çocuklar için özel eğitim materyalleri üreten Otsimo tarafından geliştirilen uygulama 23 sorudan oluşuyor.

Testi çocukları üzerinde gerçekleştirmek isteyen ebeveynler App Store ya da Google Play üzerinden uygulamayı ücretsiz olarak indirerek gerçekleştirebilir.

Uygulama M-Chat araştırmasını temel alıyor. Uygulama aynı zamanda Apple Research Kit adı verilen açık kaynak araştırma kütüphanesini kullanıyor.

15 dakikada teşhisi koyabiliyor

Değiştirilmiş Erken Çocukluk Dönemi Otizm Tarama Ölçeği (M-CHAT), 18-30/36 aylık çocuklarda otizmin belirtilerini tespit etmek amacıyla geliştirilmiş bir tarama ölçeği. Bu ölçek içerisinde yer alan 23 soru yaklaşık 10-15 dakika içerisinde yanıtlanabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.