Hava Durumu

15 tatil ne zaman başlayacak? İşte MEB tarafından açıklanan tarih

Sömestr (15 tatil) için kısa bir süre kaldı, takvim araştırmaları başladı. Hem öğrenciler hem den az onlar kadar heyecanlı olan veliler '15 tatil ne zaman? Sömestr tatili için kaç gün kaldı?' sorularına resmi yanıt arıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2018 20:45
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2018 20:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
15 tatil ne zaman başlayacak? İşte MEB tarafından açıklanan tarih

Yüz binlerce öğrencinin beklediği 15 tatil için son düzlüğe girildi. İlk dönemin sonlarına doğru son yazılı sınavlarına girmeye hazırlanan öğrenciler, sınavlarının tamamlanmasından kısa bir süre sonra sömestr tatiline giriş yapacak. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan verilere göre 15 tatil ne zaman başlayacak? İşte, yüz binlerce kişinin merakla sömestr tatili hakkında detaylı bilgiler

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? 15 TATİL NE ZAMAN?

2017-2018 eğitim öğretim döneminin ilk yarısı, 19 Ocak Cuma günü karnelerin verilmesi ile sona erecek. İkinci dönem ise 5 Şubat tarihinde ilk ders zilinin çalması ile başlayacak.

İkinci dönemin son ders zili ise 8 Haziran Cuma günü çalacak ve öğrenciler yaz tatili başlamış olacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

Öğrenciler hafta sonu tatillleri ve resmi tatiller haricinde ikinci yarıyıl döneminde 88 iş günü eğitim almış olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.