Hava Durumu

15 Temmuz gecesinin yeni Whatsapp yazışmaları ortaya çıktı

4. Kolordu Komutanlığı ve 28 Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki darbe faaliyetine katılan şüpheliler hakkında hazırlanan iddianamede, şüphelilerin 15 Temmuz gecesi "Türkiyem" isimli bir Whatsapp grubu üzerinden yazışmalar yaptıkları, talimatlar aldıkları ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2017 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2017 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
15 Temmuz gecesinin  yeni Whatsapp yazışmaları ortaya çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 4. Kolordu Komutanlığı ve 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve bağlı birliklerden, 15 Temmuz darbe girişimine katılan toplam 268 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Dosyada şüphelilerin oluşturduğu "Türkiyem" isimli Whatsapp grubundaki konuşmalar girdi.

DARBE YAZIŞMALARI

Söz konusu grupta firari Tuğgeneral Ali Kalyoncu'nun saat 00.54'te "Hiçbir vatandaşın ZPT veya araçların üzerine çıkmasına müsaade edilmeyecek. Direkt müdahale edin indirin" talimatı verdiği görüldü. Kalyoncu tarafından aynı Whatsapp grubuna saat 00.41'de yazdığı mesaj da ise "Ejder geri çekil. Hava Kuvvetleri emniyete doğrudan müdahale edecek" şeklinde yazışma yaptığı belirlendi.



SAAT 18.54'TE KURULDU

İddianamede, Türkiyem isimli grubun Ertuğrul Terzi tarafından, saat 18.54'te kurularak aktif bir hale getirildiği, şüphelilerin bu grup üzerinde iletişim ve irtibata geçildiği kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.