Hava Durumu

15 Temmuz kahramanı Albay general oldu

Yüksek Askeri Şûra'da çok sayıda FETÖ mağduruna da iade-i itibar niteliğinde terfiler gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2017 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2017 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
15 Temmuz kahramanı Albay general oldu

Toplantıda albaylar ile general ve amirallerin terfi dosyaları da karara bağlandı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 6 general ve amiralin bir üst rütbeye, 61 albayın ise general ve amiralliğe yükseltildiği, 8 general ve amiralin görev sürelerinin 1 yıl, 159 albayın ise görev sürelerinin iki yıl süreyle uzatıldığı belirtildi.

Tuğgeneral ve tuğamiralliğe terfi edilen 61 albay arasında en dikkat çekici isimlerden biri 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbecilerle çatışmaya giren ve öldüğü sanılan Kartaltepe Kışlası Komutanı Piyade Albay Davut Ala oldu. Ala, o gece yaşadıklarını 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na gözyaşları içinde anlatmıştı.

Şurayla çok sayıda FETÖ mağduruna da iade-i itibar niteliğinde terfiler gerçekleştirildi.Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde tuğamiralliğe terfi edilen 14 albayın 6'sının FETÖ mağduru olması dikkati çekti. Balyoz Davası sırasında tutuklanan Kurmay Albay Ayhan Türker Koçpınar, Kurmay Albay Ayhan Gedik, Kurmay Albay Şafak Duruer, Kurmay Albay Yavuz Kılıç ve Kurmay Albay Mehmet Cem Okyay ile Askeri Casuslukdavası sırasında tutuklanan Kurmay Albay Yalçın Özkütük, tuğamiralliğe terfi edildi.Hava Kuvvetleri Komutanlığı terfi listesinde ise Askeri Casusluk davası sırasında tutuklanan Pilot Kurmay Albay Oğuz Okuyucu ile, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL KHK'larıyla orduya geri dönüşünün önü açıldıktan hemen sonraTSK'ya geri dönen pilot kurmay albaylar Yaşar Kadıoğlu ve Fidan Yüksel ile 15 Temmuz gecesi Tuğgeneral Semih Terzi'nin Diyarbakır'dan Ankara'ya gelişini geciktiren Pilot Kurmay Albay Özkan Edip Akgülay dikkati çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.