Hava Durumu

'15 yıldır iktidardasınız, elinizden tutan mı vardı?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki 'bu çıkarsa terör bitecek'. Terör bitecekse 15 yıldır iktidardasınız, niye bitirmediniz, elinizden tutan mı vardı? Efendim 'evet' çıkarsa memlekete huzur gelirmiş 15 yıldır iktidardasınız kardeşim kutuplaşmayı, gerginliği siz yarattınız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2017 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2017 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'15 yıldır iktidardasınız, elinizden tutan mı vardı?'

Aydın'ın Buharkent ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan Kılıçdaroğlu, bir kahvehaneye uğrayarak vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra parti otobüsünden vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, demokratik parlamenter sistemden bütün yetkilerin tek kişiye verildiği, tek adam rejimine geçilmek istendiğini öne sürdü.

16 Nisan'da herkesin sandığa giderek 'hayır' oyu vermesini isteyen Kılıçdaroğlu, yeni anayasa ile rejimin değiştirilmek istendiğini savundu.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanı tarafsız mı olmalı, Cumhurbaşkanı partizan mı olmalı? Eğer Cumhurbaşkanı partizan olsun diyorsanız, gidin oyunuzu 'evet' diye verin. Ama Cumhurbaşkanı partizan değil, tarafsız olsun diyorsanız, memleketin hayrı için gidin 'hayır' oyu kullanın, bunu söylüyoruz. 600 milletvekili, niye 600 milletvekili 550 neyinize yetmiyor. Diyorlar ki 'bu çıkarsa terör bitecek'. Terör bitecekse 15 yıldır iktidardasınız, niye bitirmediniz, elinizden tutan mı vardı? Efendim 'evet' çıkarsa memlekete huzur gelirmiş. 15 yıldır iktidardasınız kardeşim kutuplaşmayı, gerginliği siz yarattınız. Şimdi yurt dışındaki işçilerin tamamı diken üstünde, tamamı. Hepsi merak ediyor 'acaba bizi Türkiye'ye geri gönderecekler mi?' Ne için, bakın sevgili kardeşlerim, diline hakim olamayan devleti iyi yönetemez, devleti iyi yönetecek adamın diline hakim olması lazım. Konuştuğu lafın nereye gittiğini bilmesi lazım."

Denizli'den Aydın'a geldiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, oradaki iş dünyasının Avrupa Birliği ile sorun yaşanması halinde malları nereye satacakları noktasında endişe yaşadıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da sandığa giden herkesin elini vicdanına koymasını ve düşünmesini isteyerek, "Demokrasi isteyen gidecek 'hayır' diyecek, totaliter rejimi isteyen bir kişiye bütün yetkileri verelim, eline de bir sopa verelim kim konuşursa kafasına vursun diyorsanız, ona da gidip 'evet' diyeceksiniz, bu kadar basit." ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.