Hava Durumu

16 yıllık hasret Bursa'da son buldu

Bursa Yenişehir Sağlık Meslek Lisesi'nden 2002 yılında mezun olan Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı öğrencileri, yıllar sonra bir araya geldiler. Meslek dersi öğretmenleri Fikriye Aydın ve Belkıs Alalma'nın da yer aldığı buluşmaya öğrenciler, eşleri ve çocukları ile katılım sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2018 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2018 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
16 yıllık hasret Bursa'da son buldu

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde eğitim ve öğretim dönemlerini Sağlık Meslek Lisesi'nde 2002 yılında tamamlayarak mezun olan öğrenciler, 16 yıl sonra yeniden buluştu. Lise yıllarında meslek dersi öğretmenleri Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Fikriye Aydın, "Onlar bizim evlatlarımız. Yılların zorlu koşullarına meydan okuyarak birer aile kurdular ve bugün onlarla hasret gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bursa'dan Yenişehir'e bir kısım öğrencimiz ile otobüsle gidip geldik, yolun zor koşullarını aşarken onları sevgi ve saygı ile besledik. Her bir öğrencimizin bugün bir yerlere gelmesinden gururluyum. İnanıyorum ki, gençlerimiz birbirlerine sahip çıktıkça daha güzel günler uzak olmayacaktır" dedi.

Azimle başardılar, sevgiyle buluştular

Lise yıllarında birlikte okuyan ve 16 yıl sonra yine lise yıllarında olduğu gibi bir araya gelen yaklaşık 40 kadar öğrencilerinin aile kurmalarından ve hayata tutunmalarından gurur duyduğunu ifade eden öğretmenleri Belkıs Alalma, "öğrencilerimizin her biri bizler için evlattır. Onların başarılarını duymak, çocuklarımızın çocuklarını sevmek çok güzel. Yetiştirdiğimiz fidanların bugün meyve verdiklerini gördük. Öğrencilerimizin bazıları mesleklerinde yükselirken, bazıları zabıt katibi, gazeteci, gözlükçü, işveren olmuşlar bu çok güzel bir tablo. Dün elimizde birer çocuk olan gençlerimiz bugün çocukları ile aramızda. Bugün onlar bir arada oldukları için çok mutlu ama bizler de onların hayatta başarılı olduklarını gördüğümüz için gururluyuz" diye konuştu.

"HEPİMİZ ÖNCE KARDEŞİZ"


Bursa Yenişehir Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Murat Kaya ve Uğur Keskin birlikte düzenledikleri platformda lise arkadaşlarını biraraya getirdiler. Lise yıllarına duyulan özlemin yıllar geçse bile unutulmadığını ifade eden Kaya, "insan dostlarını hiç unutmuyor ve elbette kardeşlerini de. Biz hepimiz kardeşiz, buluşmamız gerekiyordu. Özlemiştik birbirimizi ve yıllar sonra buluştuk" dedi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan Uğur Keskin ise, "Biz büyük bir ailenin kardeşleriyiz. Öğretmenlerimiz de yine yanımızda oldular. Buluşmaları devam ettirerek çocuklarımızı da bu büyük ailenin birer ferdi haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.