Hava Durumu

18 yıl sonra bir ilk! Almanlar'dan 8 ay önce almıştı

Alman Metro Group’tan ‘Real’ marketlerini satın alan Beğendik grubu, 12 hipermarket ile faaliyet gösteren zinciri, Türkiye pazarına girdiği 1997 yılından beri ilk kez kâra geçirdi

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2015 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2015 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
18 yıl sonra bir ilk! Almanlar'dan 8 ay önce almıştı
Bundan sekiz ay önce Alman Metro Group’tan Real marketlerini satın alan Beğendik grubu, şirketi Türkiye pazarına girdiği 1997 yılından beri ilk kez kara geçirdi.

Beğendik İcra Kurulu Başkanı ve Real Genel Müdürü Hacı Beğendik, Real’i satın alma kararlarıyla ilgili olarak, “Bir tarafta Beğendik’i yeni mağazalar açarak büyütürken, diğer tarafta bünyemize uygun, fazla zinciri olmayan bir satın alma kararı verdik. Bu noktada Real fırsatı önümüze çıktı, uzun görüşmeler sonucunda Alman Metro Grup’la ortak bir noktada anlaşarak satın almayı gerçekleştirdik” dedi.

57 noktaya ulaştı

Satın almadan sonra Real’i daha dinamik bir yapıya kavuşturmak için çalışmalara başladıklarını belirten Beğendik, “Çünkü satın aldığımızda şirket zarardaydı. İkinci aydan itibaren kara geçirdik. Ek maliyet ve giderleri dengeledik, bunun sonucunda da Real 1997 yılından bu yana, ilk defa bizim yönetimimizde Eylül 2014 itibariyle kara geçti ve sürdürülebilir kara ulaştı” diye konuştu.

Şu anda 45’i Beğendik, 12’si Real olmak üzere 57 mağazaları bulunduğunu kaydeden Beğendik, şu bilgileri verdi: “Haziran başında da Real’in Gebze Center’da mağazası açılacak ve 12 olan Real mağaza sayısı 13’e çıkacak. 2015 yılının ilk yarısında bir zincir daha satın alma planımız var. Şu an sektörün 4. büyük perakendecisiyiz. Bu arada her yıl bir önceki yıla göre yüzde 50 büyüme hedefimiz olduğunu ve bunu bugüne kadar tutturduğumuzu belirtmek isterim. 2020 yılında 10 milyar TL ciro ile Türkiye’nin en büyük perakende zinciri olmayı, dünyada da ilk 100 içerisine girmeyi hedefliyoruz.”
 KAYNAK: MİLLİYET
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.