Hava Durumu

18 yıldır bu gorille aynı evi aynı yatağı paylaşıyorlar!

Fransa’nın Lyon şehrinde yaşayan Pierre ve Eliane Thivillon çifti, 18 yıldır bir gorille beraber yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
18 yıldır bu gorille aynı evi aynı yatağı paylaşıyorlar!
Fransız çift, Digit adını taktıkları gorili sahiplendiklerinde yaklaşık iki kilo ağırlığındaydı. Bütün hayatını Thivillon çiftiyle beraber geçiren Digit, şimdi devasa boyutlardaki görüntüsüyle herkesi şaşırtıyor. Fakat iri görüntüsünün aksine, sevimli gorilin oldukça cana yakın bir mizacı var.

Pierre Thivillion’un anlattıklarına göre, Digit ergenlik çağına geldiğinde tam 82 kiloydu ve geceleri onlarla beraber uyuyordu. Çocuk sahibi olmayan Thivillion çifti, Digit’i kendi evlatları gibi gördüklerini ifade ediyor.



Özel iltimas göstererek besleyip evcilleştirdikleri Digit, Fransız çiftin göz bebeği. Üstelik Thivillion çiftinin evine bağlı, kendine ait geniş, çitli bir barınağı bile var.Digit’in bebekliği sırasında gece dışarı bile çıkamadıklarını söyleyen Pierre Thivillion, onu kimseye emanet edemediklerini ifade etti. Bunun nedeni ise Digit’in tehlikeli olmasından ziyade, ailesi evden gidince kendini çok mutsuz hissetmesi.

Fransız çift, evlerinin yakınındaki özel bir hayvanat bahçesinin de yöneticiliğini yapıyor. Thivillion ailesi, sirklerde ya da hayvanat bahçelerinde kötü durumda olan hayvanları da kurtararak kendi işletmelerinde onlara sıcak bir yuva ortamı oluşturuyor.

Mesleklerinden dolayı binlerce hayvanla iç içe yaşayan Fransız çift, tüm hayvanları çok seviyor ama Digit’in yeri hepsinden ayrı. Çünkü o bir hayvandan ziyade Thivillion ailesinin biricik evladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.