Hava Durumu

2 kişiyi öldürüp beraat istedi

Bursa’nın Mudanya ilçesinde bir barda 2 kişiyi öldürüp 2 kişiyi de yaraladığı iddiasıyla yargılanan marangoz, ilk kez çıktığı hakim karşısında beraatini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2013 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2013 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
2 kişiyi öldürüp beraat istedi

5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “kasten iki kişiyi öldürmek ve yaralamak” suçlarından tutuklu olarak yargılanan 56 yaşındaki İ.A., ilk kez hakim karşısına çıktı. Geçen sene bir barda tartışınca tabancayla ateş ettiği Bülent Öztaş ile aynı masadaki garson Emine Bekereci'nin ölümüne, C.G. (61) ve K.K.'nin (32) ise yaralanmasına sebep olmakla suçlanan 2 çocuk babası marangoz sanık, sadece bir el ateş ettiğini, diğer kişilerin, garsonların elindeki silaha sarılması üzerine yaralandığını söyledi.

Olay günü bara alkol almak için gittiğini anlatan İ.A., “Ben içerken kazayla rakı bardağı devrilmişti. Daha sonra yanıma gelen bir genç bana, ‘Adam gibi otur’ diyerek hakaret etti. Ben de, ‘Sen kim oluyorsun, buranın sahibi misin?’ diye sordum. Yanımdan ayrılıp gitti ve biraz ilerideki başka bir masaya oturdu. Masadaki bayanlarla birlikte bana bakıp sürekli gülüyordu. Ben de onlara dönerek 'Neden gülüyorsunuz?' diye sordum. Bunu üzerine masadan kalkan bu genç üzerime saldırdı. Ben de belimdeki tabancayı çıkararak saldırısını engellemek için bir el ateş ettim. Garsonlar bana müdahale edince elimdeki tabanca patlamaya devam etti. Bu sırada diğer şahıslar vurulmuş. Ben kimseyi öldürme kastıyla ateş etmedim. Olay sebebiyle de çok pişmanım. Beraatimi istiyorum” dedi.
Davaya müşteki olarak katılan maktul Emine Bekereci’nin oğlu İ.Ü., diğer maktul Bülent Öztaş’ın babası E.Ö. ile annesi Ş.Ö., sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Olay gecesi bacağından yaralanan K.K. ise sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi. Diğer müşteki C.G. de olayın ardından sanığın, "Ben ne yaptım" diyerek masaları yumrukladığını gördüğünü belirterek, “Yaralandığımı diğer kişilere yardım ederken fark ettim. Sanıktan şikayetçiyim, cezalandırılsın” dedi.

Olay gecesi barda bulunan müşterileri ve müzisyeni dinleyen mahkeme, duruşmaya çağrılmasına rağmen gelmeyen 5 şahidin zorla getirilmesine karar verdi. Sanığın beraat talebini reddeden mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.