Hava Durumu

20 bin aldı tekrar para isteyince yakayı ele verdi

İstanbul'da çıkarttığı sahte kimliklerle, "devlet bu işler için bizi görevlendirdi" diyerek bir kaçakçılık şebekesini dolandıran sahte MİT'çi yakalanıp gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2018 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2018 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
20 bin aldı tekrar para isteyince yakayı ele verdi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, B.Ö. isimli bir şahısın, kendisini MİT mensubu olarak tanıtan bir şahıs tarafından dolandırıldığı yönünde savcılığa yaptığı şikayet üzerine soruşturma başlattı.

Yapılan soruşturmada, bir insan kaçakçılığı şebekesinin elebaşı olduğu belirlenen B.Ö'nün, kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi olarak tanıtan Ferit Yılmaz isimli şahısla buluşup görüştükten sonra dolandırıldığını tespit etti. Çıkarttığı sahte MİT kimlikleriyle kendisini MİT 1.Sınıf İstihbarat Uzmanı olarak tanıtan Ferit Yılmaz'ın, "İstihbarattan geliyorum. Bundan sonra bu işleri senin üzerinden biz yürüteceğiz. Devlet beni özel olarak görevlendirdi" dediği ve daha sonra ise şebeke elebaşı B.Ö. ve adamlarıyla birlikte Bodrum'a gittiği belirlendi.

Bodrum'daki görüşmede kaçakçılıktan elde edilen paranın yarısını kendilerinin alacağını söyleyen Ferit Yılmaz, şebeke elebaşı B.Ö.den 20 bin lira alarak İstanbul'a döndü. Parayı alan Yılmaz, daha sonra telefonla aradığı şebeke elebaşından ikinci kez bir 20 bin lira daha istedi. Parayı veremeyeceklerini söyleyen ve durumdan rahatsız olan B.Ö. savcılığa giderek şikayetçi oldu. Şikâyet üzerine savcılık talimatıyla harekete geçen İstanbul Organize Şube ekipleri, B.Ö.nün şikayetçi olduğu Yılmaz'ı takibe alıp izledikten sonra Küçükçekmece'deki evine önceki gün baskın düzenledi.

Yapılan baskında Yılmaz'ın evinde ve otomobilinde yapılan aramalarda sahte MİT kimlik kartı ve sahte Başbakanlık Koruma Şube Müdürlüğü kartıyla, 1 tabanca ve 20 adet mermi ele geçirildi. Yılmaz'ı gözaltına alan ekipler, evde bulunan Ukrayna uyruklu kız arkadaşının üzerinde de Dışişleri Bakanlığı Yabancı Misyon Yakını kimlik kartı buldu. Kartın sahte olduğu anlaşılınca Nadia Fen isimli kadını da gözaltına alan ekipler, sevgili çifti emniyete götürdü.

Emniyette yapılan soruşturmada, suçlamaları red eden ve kendisi hakkında şikayetçi olan B.Ö.nün insan kaçakçılığı şebekesi elebaşı olduğunu ifade eden Ferit Yılmaz'ın ifadesi üzerine B.Ö.yü de gözaltına alıp sorgulayan polisin, dolandırıcılık, sahtecilik ve ateşli silahlar kanununa muhalefet suçlarından mahkemeye sevk ettiği Yılmaz, halkında adli kontrol hükmü uygulanarak serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.