Hava Durumu

200 derecede ekmek mücadelesi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde asfalt yapım işlerinde çalışan işçiler, toplamda 200 dereceyi bulan sıcakta ekmek mücadelesi veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
200 derecede ekmek mücadelesi
Ekmek parası için yaklaşık 25 derece sıcaklığın altında çalışmak zorunda kalan işçiler, asfalt dökümünde çalışınca sıcaktan daha fazla etkileniyor. Asfaltın yola tutması için sıcaklığının en az 150 derece olması gerektiğinden dolayı işçiler hem hava hem de asfaltın sıcaklığıyla birlikte kavurucu sıcakta ekmek mücadelesi veriyor. Asfalt dökümü çalışmalarında havanın bulutlanması ya da rüzgar esmesi için dua eden işçiler, günde en az 8 saat güneşin altında kavurucu sıcakta çalışıyor. Çalışma şartları çok ağır olduğu için bazı işçiler oruç da tutamıyor.

Ramazan ayı olmasına rağmen asfalt yamasına devam ettiklerini belirten asfalt ekip sorumlusu Bülent Güngör, “Ramazan ayında da İnegöl halkına sıcak asfalt çalışmasıyla hizmet etmeye devam ediyoruz. Vatandaşların istek ve talepleri ile başkanlığın emirleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ramazan ayı olması nedeniyle çalışırken bazı zorluklar yaşıyoruz. Ancak amirlerimiz bu durumla ilgili bizlere yardımcı oluyorlar, tolerans gösteriyorlar. Ramazan ayında hem orucumuzu tutup hem de hizmet etmeye devam ediyoruz. Oruçlu olarak çalışmak zor ama amirlerimiz de bizleri bu konuda destekliyorlar. İş yükümüzü hafifletmeye çalışıyorlar” dedi.

Asfaltın sıcaklığı ile hava sıcaklığının birleşmesinin çok zor olduğunu ifade eden asfalt işçisi Ahmet Demirci, “160-170 derece asfalt sıcağına karşı İnegöl halkına hizmet etmeye çalışıyoruz. Hem hava sıcaklığı hem asfaltın sıcak olması hem de Ramazan ayı nedeniyle oldukça zorlanıyoruz. Bazılarımız orucunu tutmaya çalışırken, şartların zor olması nedeniyle bazılarımız ise oruçlarını tutamıyor. İdarecilerimiz ellerinden gelen kolaylığı bizlere sağlamaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.