Hava Durumu

2000'den sonra emekli olanlar dikkat!

Çalışma Bakanı Faruk Çelik 2000 yılı sonrasında emekli olanların intibak beklentisi ile ilgili ''Adaletsizlik varsa giderilir'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2015 07:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2015 07:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
2000'den sonra emekli olanlar dikkat!
Çalışma Bakanı Faruk Çelik kıdem tazminatı ile ilgili şunları söyledi:

''Çalışanların karşı karşıya kaldıkları mağduriyetleri ortadan kaldırma ile ilgili bir düzenlemenin peşindeyiz. 1936'dan beri var olan kıdem tazminatı uygulaması çeşitli evreler geçirmiş. Netice itibariyle bir yıl çalışma kaydıyla bir brüt maaş kıdem tazminatı olan patronun cebinde işçi adına duruyor 15 sene. 15 sene sonra almaya hak kazanıyor. Biz bu sistemin sürdürülebilir olmadığını işçilerimizin kıdem tazminatını alamadığını, giriş ve çıkışlar yapılarak bir yıl dolmadığı için bu hakkın elde edilemediğini görüyoruz. Bizde diyoruz ki bırakalım bu eski sistemi ve fon sistemine geçelim. Türkiye seçime gidiyor bu konuları tartışmak faydalı. Ama bugünlerde meclisin gündemi zaten sıkışık. Ben çalışma bakanı olarak son aylarımızı geçiriyoruz bakanlıkta. Çok önemli düzenlemelere imza attık kıdem tazminatının da bu dönemde çıkarsa ben vicdanen çok rahat olacağım.'' dedi.

ADALETSİZLİK VARSA GİDERİLİR

2000 yılı sonrasında emekli olanlar içinde bir intibak beklentisi var. Bu yönde bir adım atılacak mı? şeklindeki soruya ise Çelik;

''2000 öncesinde siyaset emeklilik sistemine çok müdahil olmuş bir oy avcılığına dönüştürülmüş ve sistem tahrip olmuştu. Geçmişe dönük bazı adaletsizliklerin olduğu kesin. 2000 öncesi ile ilgili seçimlerde verdiğimiz sözü yerine getirme adına yaklaşık 2 milyon emeklimizi ilgilendiren eşit zamanlı çalışmalarına eşit prim ödemelerine rağmen farklı zamanlarda emekli oldukları için ücretlerdeki dengesizliği önlemeye dönük intibak düzenlemesini yaptık. 2000'den sonra ise farklı sistemlerde orada da var. Orada bir adaletsizlik varsa onu da gidermek yöneticilerin görevidir.'' diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.