Hava Durumu

2014 Eurovision birincisinden büyük itiraf

Avusturyalı travesti şarkıcı Conchita Wurst, HIV taşıyıcısı olduğunu açıkladı. Eski erkek arkadaşı kendisine şantaj yaptığı için hastalığını açıkladığını belirten Wurst, "Uzun yıllardır HIV pozitifim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2018 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2018 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
2014 Eurovision birincisinden büyük itiraf

Avusturya'ya 2014 yılında Eurovision Müzik Yarışması'nda birincilik kazandıran Conchita Wurst, HIV (Human Immunodeficiency Virus / İnsan Bağışıklık Yetmezlik Virüsü) taşıyıcısı olduğunu Instagram hesabından duyurdu.

29 yaşındaki şarkıcı, kendisine şantaj yapan eski erkek arkadaşı nedeniyle hastalığını paylaştığını belirtti: "Uzun yıllardır HIV pozitif virüsü taşıyorum. Eski erkek arkadaşım beni hastalığımı kamuoyuyla paylaşmakla tehdit etti. Kimseye beni korkutma ve hayatımı etkileme hakkını asla vermeyeceğim."

Wurst, virüsün teşhis edilebilirlik eşiğinin altında olduğunu ve bu yüzden bulaşma ihtimalinin olmadığını ekledi: "Umarım bu diğerlerini cesaretlendirir ve HIV ile yaşayan bireyleri damgalayan insanlara karşı bir adım olur."

Wurst Eurovision'u kazandığı 2014 yılının en tartışmalı isimlerinden birisiydi.

Ödülü aldıktan sonra Wurst, her fırsatta "Kadın erkek fark etmez. Herkes istediği gibi yaşama hakkına sahip olmalı" ifadelerinde bulundu.

Peki Wurst gerçekte kim?

Gerçek adı Tom Neuwirth ve 1988 doğumlu. Sahne ismi olan Conchita Wurst ise 2011'de doğdu.

O bir "drag queen" yani kadın kıyafetleri giyerek insanları eğlendiren bir erkek.

Soyadı olan "Wurst" Almanca sucuk demek. Almanca "umrumda değil" anlamına gelen "bana hepsi sucuk" tabirinden geliyor. Çünkü ona göre nereden geldiğin ya da nasıl göründüğü mühim değil.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.