Hava Durumu

2017 DGS sonuçları ÖSYM sonuç sayfasında açıklandı

Önlisans öğrencilerinin beklediği açıklama geldi, 2017 DGS sınav sonuçlarının ÖSYM'nin sonuç sayfasında yayınladığı duyuruldu. DGS önlisans sınav sonuçlarında bekleyiş sona ererken, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, sonuçları açıkladıktan sonra 2017 DGS tercih kılavuzunu doküman sayfasında paylaşacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2017 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2017 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
2017 DGS sonuçları ÖSYM sonuç sayfasında açıklandı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, sonuç sayfasında Dikey Geçiş Sınav (DGS) sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sınav merkezi, 23 Temmuz 2017 tarihinde sınava giren önlisans mezunlarının sonuçlarını 6 Ağustos 2017 tarihinde sonuçları açıkladı.

Sonuçların açıklanmasının ardından sınav merkezi, 2017 DGS tercih kılavuzunu doküman sayfasında paylaşacak. Başvurular ÖSYM'nin AİS sayfasında gerçekleşecek.

Tercih yaparken neye dikkat etmek gerekiyor?

Üniversite Tercih Merkezi Direktörü Nazik Kösegil, sonuçların yayınlanmasından sonra tercih yapacaklar için önemli bilgiler verdi.

Kösegil, mezunların Tablo 1'in ve Tablo 2'nin üzerinden bilinmesi gereken kuralları maddeler üzerinden açıkladı. Her üniversitenin istediği koşullar üzerinden hareket edilmesi gerektiğini söylen Kösegil'den dikkat çeken bilgiler videoda yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.