Hava Durumu

2021 iPhone modelleri kablosuz şarj ile gelebilir

Apple kulislerinden gelen bilgilere göre teknoloji devi, kulaklık girişinden sonra yeni bir değişikliğe hazırlanıyor. iPhone'larda kablolu şarjın sonuna gelmiş olabiliriz. Yeni nesil iPhone modelleri kablosuz şarj ile gelmeye hazırlanıyor. 2021 iPhone modelleri kablosuz şarj iddiası ile gündemde.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2019 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2019 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
2021 iPhone modelleri kablosuz şarj ile gelebilir

Kablosuz şarj teknolojisinin yaygınlaşmasıyla birçok teknoloji devi, amiral gemilerinde bu özellikten faydalanmaya başladı. iPhone 8 model ailesi ile birlikte bu teknolojisi Apple cephesinde de görmeye başladık. 2021 iPhone modelleri kablosuz şarj ile gelecek iddiası gündeme bomba gibi düştü. İddialar doğru çıkarsa, yeni modellerde şarj girişi olmayacak, telefonlar yalnızca kablosuz şarj edilecek.

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile ünlenen TF Securities analisti Ming-Chi Kuo, gelecek nesil iPhone'lar ile ilgili yeni bir tahminde bulundu.

Bir süredir silikon vadisinde iPhone'ların tıpkı Mac bilgisayarlarında kullanıldığı gibi USB-C şarj portu ile geleceği konuşulsa da ünlü analist, 2021'de çıkacak yeni model iPhone'ların artık tamamen kablosuz şarj ile kullanılacağını belirterek yeni bir tartışmanın da fitilini ateşlemiş oldu.

Söylentiler doğru ise telefonların şarj girişinin çıkarılması ile daha kompakt bir görünüme kavuşacak olan yeni modellerde bu değişiklik gövde yalıtımının iyileştirilmesinden daha büyük bir pil kullanılabilmesine kadar aslında birçok olumlu değişimi bünyesinde barındırıyor.

Kablosuz şarj teknolojisinin 2021'e kadar çok daha hızlı gelişmesi beklenirken, önümüzdeki sene 50W'lık kablosuz şarj sistemlerinin de artık hayatımıza girmesi beklenmekte.

Yakın bir tarihte Apple'ın tıpkı WiFi gibi kullanılabilecek, yeni iPhone kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalıştığı konuşuluyordu. Şirketin bu önemli adımı, Kuo'nun işaret ettiği tarihe yetiştirmesi beklenmekte. Aksi takdirde 'tamamen kablosuz deneyimi' birçok kullanım zorluğunu da birlikte getirecek. Şirketin, bu konuda atacağı adımlar şimdiden merak konusu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.