Hava Durumu

23 ilde dev FETÖ operasyonu!

Polis, FETÖ üyelerine yönelik 23 ilde operasyon başlattı. Öğretmenler, sağlık çalışanları ve vakıf üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2017 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2017 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
23 ilde dev FETÖ operasyonu!

Mersin, Adana, Bursa ve Konya savcılıklarının başlattığı soruşuturmalar kapsamında 23 ilde eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Emniyet Müdürlüğü ekipleri örgüte ait dernek ile vakıflara üyelikleri bulunan ve ByLock kullandıkları tespit edilen 32 şüphelinin yakalanması için operasyon başlattı. Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda aralarında meslekten ihraç edilen öğretmenler ile avukat ve güvenlik görevlilerinin de olduğu 23 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar A.D, A.Y, A.D, B.Ç, B.B, E.K.F, H.D, H.D, K.Ö, K.D, K.D, M.D, M.H.C, M.C, N.K, R.Ç, S.Y, Z.Ç, C.M, E.F, İ.Ç, N.A. ve R.Y. sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Firari 9 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

ADANA'DA ÖĞRETMENLER GÖZALTINDA

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgüte üye olduğu öne sürülen kişilere yönelik Adana, Ankara, Mersin, Hatay, adıyaman ve Erzurum'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında daha önce açığa alınan ve halen görevde olan öğretmenlerin de yer aldığı 12 kişi gözaltına alındı. Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyet müdürlüğüne götürüldü. Operasyon kapsamında 4 kişinin arandığı öğrenildi.

15 İLDE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA OPERASYON

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgütün 'Bylock' adlı haberleşme programını kullandığı ileri sürülen 65 sağlık çalışanı hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Konya merkezli 15 ilde bugün eş zamanlı yapılan operasyonda, aralarında kadınların da bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı. Operasyonun sürdüğü ve gözaltı sayısının artacağı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.